Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άρειος Πάγος: Άφραγκος “εθνοσωτήρας” ο Σώρρας!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: Άφραγκος “εθνοσωτήρας” ο Σώρρας!

Ένας άφραγκος… “εθνοσωτήρας” είναι ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απόφαση

της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία “εξαφανίστηκε” η αμύθητη περιουσία των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η δικαστική απόφαση του 2013 έχει ασαφή και εσφαλμένη αιτιολογία

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, που αναγνώριζε τον Σώρρα ως διαχειριστή ομολόγων 600 δις δολαρίων. Πλέον ο επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις” δεν θα μπορεί να επικαλείται την προ 4ετίας δικαστική απόφαση για να πείθει φορολογούμενους και οφειλέτες ότι μαζί με το χρέος της Ελλάδας, μπορεί να εξοφλήσει και τα δικά τους.

Η δικαστική απόφαση του 2013 δεν έχει εμπεριστατωμένη αλλά αντίθετα, ασαφή και εσφαλμένη αιτιολογία, κατέληξαν οι αρεοπαγίτες. Στο σκεπτικό της απόφασης τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το αμύθητο ποσό των 600 δις δολαρίων, δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπείς αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού”.

Η αναιρεθείσα απόφαση έπρεπε να προσδιορίζει πού ακριβώς βρίσκονται τα ομόλογα Σώρρα, ωστόσο σε αυτήν, όπως είπαν οι αρεοπαγίτες “δεν αναφέρονταν τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών” αλλά ούτε η Τράπεζα του Καναδά, όπου υποτίθεται ότι περιμένουν για να… σώσουν την Ελλάδα και τους Ελληνες.

«Ενώ η δικαστική απόφαση δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%», τονίζουν χαρακτηριστικά στο σκεπτικό τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ