Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καλύτερα να μην αποφυλακιζόταν… Τον εγκατέλειψε η γυναίκα του και του “έφαγε” και το σπίτι!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλύτερα να μην αποφυλακιζόταν… Τον εγκατέλειψε η γυναίκα του και του “έφαγε” και το σπίτι!

Η χαρά της αποφυλάκισης δεν κράτησε πολύ για πρώην κρατούμενο ο οποίος, περνώντας ελεύθερος πια την πόρτα της φυλακής βρέθηκε μπροστά στο μεγαλύτερο εφιάλτη της ζωής  του.

Η  σύζυγό τους από τη Ρωσία με την οποία ήταν μαζί για 19 χρόνια και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά , είχε αποφασίσει όχι μόνο να τον εγκαταλείψει αλλά να του πάρει και το σπίτι!

Κρατούμενος για τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 10 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την οποία παραδέχεται και αποδίδει στο οικονομικό αδιέξοδο που  είχε περιέλθει λόγω ακριβώς αυτού του σπιτιού, αποφυλακίστηκε πριν από 9 χρόνια, λόγω καλής διαγωγής.

H σύζυγος

Ούτε ως σκέψη όμως δεν θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό του πρώην κρατουμένου ότι η γυναίκα που εμπιστευόταν τυφλά όλα αυτά τα χρόνια, θα χρησιμοποιούσε το πληρεξούσιο που είχε συντάξει στη φυλακή για να καρπωθεί και να αποκτήσει εκείνη  την πλήρη  κυριότητα του διώροφου σπιτιού που ο ίδιος είχε πάρει δάνειο για να κτίσει.

Τον υποδέχτηκε με την αίτηση διαζυγίου

Το πρώτο σοκ για τον πρώην κρατούμενο ήρθε, μόλις επέστρεψε  στη Ρόδο, τον Αύγουστο το 2009, μετά την υφ’ όρον απόλυσή του. Τότε κατάλαβε πως υπήρχε άλλος άνδρας στη ζωή της συζύγου του η οποία έξι μήνες πριν την αποφυλάκισή του, είχε δημιουργήσει ερωτικό δεσμό με κάποιον άλλο, παντρεμένο με παιδιά.

Έτσι, αντί της οικογενειακής θαλπωρής που είχε ονειρευτεί στο κελί της φυλακής, ο πρώην κρατούμενος βρέθηκε αντιμέτωπος με την αίτηση διαζυγίου  λόγω τετραετούς διάστασης για τα χρόνια που εκείνος ήταν έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ασφαλιστικά μέτρα

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Τον πρώην κρατούμενο περίμενε σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να φύγει ο ίδιος από την οικία τους και να μείνει εκεί η σύζυγός του, να διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του και να αποκτήσει εκείνη συμμετοχή στα αποκτήματα, με τη μεταβίβαση ποσοστού 90%  επί του ακινήτου.

 Ο πρώην κρατούμενος κέρδισε το διαζύγιο αλλά έχασε το σπίτι

Αν και ο πρώην κρατούμενος κέρδισε, σύμφωνα με τη  « δημοκρατική»,  το διαζύγιο αφού έγινε δεκτό ότι η έγγαμη συμβίωσή τους έχει κλονισθεί από λόγους που αφορούσαν το πρόσωπό της και συγκεκριμένα το γεγονός ότι είχε ήδη συνάψει δεσμό με άλλο ερωτικό σύντροφο, εν τούτοις η νίκη του ήταν προσωρινή.

Αιτία, το …ξεχασμένο για αυτόν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πληρεξούσιο που είχε συντάξει προκειμένου να διασφαλίσει την οικογένειά του σε τυχόν έκτακτα βάρη στα οποία θα έπρεπε να αντεπεξέλθει,   λόγω της μακρόχρονης κράτησής του. Με το συγκεκριμένο πληρεξούσιο δινόταν η δυνατότητα στη σύζυγό του να προχωρά στην πώληση, παραχώρηση ή μεταβίβαση οποιουδήποτε ακινήτου ιδιοκτησίας του, εάν υπήρχε ανάγκη για την οικογένειά του.

Στην πρώην σύζυγο περνά η πλήρης κυριότητα του σπιτιού

Έχοντας ανά χείρας το συγκεκριμένο πληρεξούσιο,  η πρώην (πλέον) σύζυγος του, κατάφερε να αποκτήσει τελικά  το διώροφο ακίνητο που είχε ανεγερθεί σε  οικόπεδο εκτάσεως 4.080 τ.μ,.Αν και πρωτοδίκως,  είχε χάσει  εκείνη τη δίκη, σε δεύτερο βαθμό πέτυχε να της αναγνωριστεί πλήρης κυριότητα με το σκεπτικό ότι  η ίδια πλήρωσε τα βάρη στο ακίνητο, έχοντας καθολική συνεισφορά στην αποπληρωμή του δανείου.

Ο πρώην κρατούμενος στρέφει πλέον τις ελπίδες του στον Άρειο Πάγο, όπου προσέφυγε, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης με την οποία δόθηκε η κυριότητα του ακινήτου στη σύζυγό του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ