Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποιοί είναι οι 5 υποψήφιοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου- Ποιοί “κόπηκαν”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοί είναι οι 5 υποψήφιοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου-  Ποιοί “κόπηκαν”

Πέντε αρεοπαγίτες επιλέχθηκαν από τη διάσκεψη  των προέδρων της Βουλής ως υποψήφιοι για τις 3 θέσεις αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στο επόμενο στάδιο  μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης των αεροπαγιτών  επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν οι εξής πέντε: Ιωσήφ Τσαλαγανίδης,  Διονυσία Μπιτζούνη,  Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη και Γεώργιος Κοντός.

Από τον υπουργό Δικαιοσύνης είχαν διαβιβαστεί στην διάσκεψη των προέδρων εκτός των πέντε  αρεοπαγιτών οι οποίοι πέρασαν στο επόμενο στάδιο και οι εξής (αρεοπαγίτες) οι οποίοι όμως «κόπηκαν» από την διάσκεψη των προέδρων: Ασπασία Μαγιάκου,   Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος και Ιωάννης Μαγγίνας.

Τώρα απομένει το επόμενο στάδιο που είναι η σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, θα αποφασίσει για τις προαγωγές στην θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και για την θέση δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ, όπως και για την κάλυψη των τριών κενών θέσεων των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Η ημέρα σύγκλισης του υπουργικού συμβουλίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά δεν θα  είναι μακριά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ