Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τρίτος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να αναιρέσει μια απαλλαγή; 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τρίτος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να αναιρέσει μια απαλλαγή; 

Σε τρίτο (κατά σειρά) αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ανατέθηκε η υπόθεση της απαλλαγής της γνωστής δημοσιογράφου και αντιδημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Βίκυς Ανδρικοπούλου, η οποία είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση σε βάρος της από μια δημοτική υπάλληλο.

Η υπόθεση, ως γνωστόν, εκδικάστηκε και το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι συνέτρεχε λόγος ακύρωσης του κατηγορητηρίου (λόγω ασάφειας), το οποίο και ακύρωσε, κάτι που είχε ως συνέπεια η αποδιδόμενη πράξη να υποπέσει στην πενταετή παραγραφή για τα πλημμελήματα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο για να διερευνηθεί αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση της απαλλαγής, και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε πως δεν πρέπει. Δηλαδή απέρριψε το αίτημα αναίρεσης και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Σύμφωνα με  πληροφορίες, σε μια πιθανόν πρωτόγνωρη νομική διαδικασία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, ανέθεσε την υπόθεση σε άλλον αντεισαγγελέα για να αποφανθεί περί της ασκήσεως της αναίρεσης, ενώ είχε ήδη διατυπωθεί η προηγούμενη απορριπτική κρίση του αρχαιότερου συναδέλφου του.

Το νεότερο στοιχείο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο δεύτερος αντεισαγγελέας ζήτησε να εξαιρεθεί από το ζήτημα λόγω φόρτου εργασίας. Έτσι τώρα, ανατέθηκε σε νεότερο αντεισαγγελέα για να ελέγξει την ορθότητα της άποψης του αρχαιότερου συναδέλφου του.

Νομικές πηγές πάντως, θεωρούν πως είναι πρωτόγνωρος ο χειρισμός της ίδιας υπόθεσης από περισσότερους εισαγγελείς, καθώς εμφανίζεται η Εισαγγελία, σαν να ψάχνει εναγωνίως «πρόθυμο» να ασκήσει την αναίρεση, εισαγγελέα.

Η πλευρά της αντιδημάρχου, η οποία έχει αναθέσει την υπόθεση στον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια, θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στην υπόθεση υπάρχει πολιτική διάσταση, δεδομένου ότι η κ. Ανδρικοπούλου έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφια δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

*Ο δικηγόρος, Τάκης Μιχαλόλιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ