Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μέσα στον Απρίλιο η ποινική αποτίμηση για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Σαλμά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέσα στον Απρίλιο η ποινική αποτίμηση για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Σαλμά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς μπαίνουν τα πέντε πολιτικά πρόσωπα για τα οποία συνεχίζεται η έρευνα γύρω από την υπόθεση Novartis.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση του υλικού και η ολοκλήρωση της έρευνας μέσα στον Απρίλιο και για τα πέντε τελευταία πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των αρχειοθετήσεων στην υπόθεση.

Σχετικά με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, οι εισαγγελικές αρχές φέρονται να οδηγήθηκαν στο αίτημα άρσης ασυλίας του, καθώς έχουν «πέσει» πάνω σε σειρά ενδείξεων, οι οποίες κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα για δωροδοκία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη αποσταλεί κλήσεις σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων – τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και στους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartis, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Από την Ελβετία στην Ελλάδα η ροή χρήματος

Ένδειξη για την τέλεση του αδικήματος του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος φέρεται να είναι η ανεύρεση εικονικών τιμολογίων από συγκεκριμένη διαφήμιση στην εταιρία.

Μάλιστα, ακολουθώντας τη ρήση πλέον «follow the money» οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ύποπτες διαδρομές χρήματος, καθώς τα χρήματα ξεκινούν από τη μητρική Novartis από τη Βασιλεία της Ελβετίας, κάνουν μια στάση στην Novartis-Ελλάς, και στη συνέχεια μέρος αυτών πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία για δήθεν διαφήμιση στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, Βήμα και 9.84.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, την ημέρα που γινόταν η κατάθεση από τη Novartis, υπήρχαν ταυτόχρονες αναλήψεις των χρηματικών ποσών από το ίδιο πάντα πρόσωπο τα οποία «ξεπλυμένα» πλέον κυκλοφορούν πιθανότατα σε μετρητά προς άγνωστους αποδέκτες.

Αξιοσημείωτη είναι και η διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εν λόγω εταιρείας, η οποία επεκτείνεται από τον Απρίλιο του 2011 εως και τον Μάιο του 2012 με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται μόνο με τη Novartis. Σημειώνεται, ότι υπό έρευνα βρίσκονται και άλλες εταιρίες που εμφανίζονται ως «πλυντήρια» στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ