Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στα πράσα δικηγόρος που εισέπραξε εφάπαξ και πήγε να δικηγορήσει εκ νέου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα πράσα δικηγόρος που εισέπραξε εφάπαξ και πήγε να δικηγορήσει εκ νέου

Μέσα σε διάστημα 35 ημερών ένας γνωστός δικηγόρος διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο που ανήκε , εισέπραξε εφάπαξ 45,5 χιλιάδων ευρώ και επανεγγράφηκε στο Σύλλογο επιχειρώντας να ασκήσει εκ νέου το επάγγελμα.

Ο δικηγόρος εκμεταλλεύτηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, προβλέπει ότι οι δικηγόροι που έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια ασφάλιση κατά την αποχώρησή τους από το δικηγορικό λειτούργημα δικαιούνται εφάπαξ οικονομικό βοήθημα.

Μόνο που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος επιχείρησε να πάρει το εφάπαξ με το πρόσχημα ότι αποχωρεί από το επάγγελμα και μόλις το εισέπραξε προσπάθησε να αρχίσει πάλι να εργάζεται. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια καθώς το ταμείο αλληλοβοήθειας των δικηγόρων αντιλήφθηκε την παρασπονδία και τον αναγκάζει να επιστρέψει εντόκως περί τα 45.500 ευρώ.

Πήρε το εφάπαξ και επανήλθε στο επάγγελμα. Το γυρίζει πίσω εντόκως με απόφαση δικαστηρίου

Ο Δικηγόρος μεγάλου Δικηγορικού Συλλόγου είχε παραιτηθεί το 2015 διαγράφηκε από το Σύλλογο και μάλιστα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του απονεμήθηκε ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου». Αμέσως μετά την είσπραξη ο τέως δικηγόρος υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του η οποία 3 μέρες μετά έγινε δεκτή από το  υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και επανεγγράφηκε ξανά ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου.

Όμως, το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ, υποστηρίζοντας πως η αποχώρησή του ήταν προσχηματική, εικονική και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του σκοπού της είσπραξης του εφάπαξ. Και δικαιώθηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ