Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Ρόδο: «Αν την είχαν πάει στο νοσοκομείο, θα είχε σωθεί».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έγκλημα στη Ρόδο: «Αν την είχαν πάει στο νοσοκομείο, θα είχε σωθεί».

Συγκλονίζουν τα ευρήματα για το θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στη θάλασσα άγρια χτυπημένη. Σήμερα η κηδεία της άτυχης κοπέλας.

Για ένα μαρτυρικό θάνατο κάνει λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, υποστηρίζοντας πως πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, κακοποιήθηκε βάναυσα. Τραγική η εκτίμησή του πως αν οι δράστες δεν την είχαν παρατήσει αιμόφυρτη, αλλά την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο το κορίτσι αυτή τη στιγμή θα ζούσε.

«Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε» υποστήριξε σε τηλεοπτικό σταθμό ο ιατροδικαστής Ρόδου.

Τα στοιχεία της δικογραφίας ωστόσο, φαίνεται πως ήταν αρκετά για την ελληνική Δικαιοσύνη που προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος ενός 19χρονου Αλβανού και ενός 21χρονου Ροδίτη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του βιασμού. Οι δύο κατηγορούμενοι στους οποίους έφτασαν οι λιμενικές αρχές που διενεργούσαν την προανάκριση, από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, πλέον θα οδηγηθούν ενώπιον του τακτικού ανακριτή.

Η ομολογία

Βέβαια, τουλάχιστον ο 19χρονος φέρεται να έχει ήδη παραδεχθεί στους λιμενικούς τουλάχιστον μέρος των κατηγοριών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, έχει αναφέρει πως το φονικό έλαβε χώρα στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στη Λίνδο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή, όπου βρέθηκε η σορός της. Από την άλλη, ο 21χρονος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Μένει μόνο να φανεί αν θα ακολουθήσει και την ίδια υπερασπιστική τακτική και απολογούμενος ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, όπου αναμένεται να οδηγηθούν και οι δύο σήμερα.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο News247 στους 88,6, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε πως ευθύνες φέρουν και οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι σχεδίαζαν ένα “ερωτικό βράδυ στο εξοχικό σπίτι ενός εξ αυτών”, με την κοπέλα να αρνείται.

Όπως δε προκύπτει από την έρευνα, η άρνηση της κοπέλας να συνευρεθεί ερωτικά και με τους δύο, οδήγησε σε ένταση μεταξύ των τριών νέων. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ένας από τους κατηγορούμενους τη χτύπησε τότε στο κεφάλι με το σίδερο σιδερώματος και στη συνέχεια την έπιασε από το λαιμό. Η άτυχη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, ενώ οι δύο άνδρες σε εκείνο το σημείο φέρονται να αποφάσισαν να την μεταφέρουν στην παραλία, οπου εντοπίστηκε ώρες μετά.

Θρήνος στο Διδυμότειχο

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας που σήμερα το πρωί, έλαβαν τη σορό του παιδιού τους στο Διδυμότειχο για να γίνει η κηδεία.

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού δήλωσε χθες το βράδυ στο protothema.gr: «Θα είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αύριο τη κόρη μου, τώρα που ομολόγησε ο ένας δράστης και προχωράει η υπόθεση. Ήξερα από τις Λιμενικές Αρχές ότι υπήρχε κινητικότητα και συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα. Μίλησα χτες το βράδυ με τον υπολιμενάρχη και μου είπε:

”Κ. Ιωάννη είμαστε σε καλό δρόμο” και πράγματι στις δυο παρά τέταρτο τα ξημερώματα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ομολόγησε ο ένας κι ότι το συμβάν έγινε στο σπίτι ενός εκ των δυο στη Λίνδο. Το σπίτι ανήκει σε Ροδίτη. Άφησαν φρουρά εκεί γιατί σίγουρα θα βρουν κι άλλα στοιχεία. Σήμερα θα πάρουμε το φέρετρο από τη Ρόδο και θα πάμε στο Διδυμότειχο για να κηδέψουμε το κοριτσάκι μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ