Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένοχος ο Αλβανός που σημάδεψε με όπλο αστυνομικό και απείλησε γιο γνωστής σεφ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένοχος ο Αλβανός που σημάδεψε με όπλο αστυνομικό και απείλησε γιο γνωστής σεφ

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ο 41χρονος  κατηγορούμενος, Αλβανικής καταγωγής ο οποίος τον περασμένο Μάιο, μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου, στο Γύθειο, απείλησε με περίστροφο την αστυνομικό που προσπάθησε να τον αφοπλίσει, σημαδεύοντας την στο κεφάλι. Ευτυχώς όμως η αστυνομικός σώθηκε γιατί το όπλο μπλόκαρε.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε μάλιστα να τραβήξει και πάλι τη σκανδάλη, στρέφοντας αυτή τη φορά το περίστροφο σε βάρος ενός 38χρονο επιχειρηματία, γιο γνωστής σεφ αλλά  ξανά δεν τα κατάφερε αφού,  το όπλο του μπλόκαρε και πάλι.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο κατηγορούμενος  αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να απειλήσει ή να σκοτώσει κάποιον γιατί δεν είναι του χαρακτήρα του, όπως είπε, να κρατάει όπλο.  Δεν γνωρίζει καν, ισχυρίστηκε,  από αυτά.  Και μόνο όταν ρωτήθηκε επιμόνως από τους δικαστές πως έπεσαν οι δύο πυροβολισμοί, είπε πως όταν έπεσε πάνω του ο υποδιοικητής του Α.Τ. Γυθείου και έπιασε το χέρι του για να πάρει το περίστροφο, τραβώντας το, μπλέχτηκε το δάχτυλό του στη σκανδάλη και… πατήθηκε.

Τους θεωρεί υπαίτιους του χωρισμού του

Απολογούμενος πάντως ο 41χρονος δεν κατάφερε να κρύψει το θυμό που εξακολουθεί να νοιώθει  για τη  σεφ η οποία έχει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό από την πολύχρονη τηλεοπτική της παρουσία και τον 38χρονο γιο της  καθώς τους θεωρεί υπαίτιους του χωρισμού του με την πρώην  σύζυγό του. Τους καταλογίζει ότι περιέθαλψαν και εκείνη και τα ανήλικα παιδιά τους, φιλοξενώντας στο σπίτι τους.

«Θα είναι υπεύθυνοι και οι δύο από δω και πέρα ό,τι κι αν συμβεί» είπε. Ερωτώμενος δε για ποιο λόγο ήθελε μέσα στη δικαστική αίθουσα το όπλο, απάντησε «Ήθελα να προκαλέσω μία ένταση. Για να δώσω ένα τέλος και να παραδεχτούν (ο επιχειρηματίας και η μητέρα του) τις βρωμιές τους». Τους κατηγόρησε μάλιστα πως αυτοί φταίνε για ό,τι του έχει συμβεί στη ζωή του τα τελευταία χρόνια…

Τελικά το δικαστήριο  επέβαλε κάθειρξη 24 ετών και 9 μηνών στον κατηγορούμενο ο οποίος είχε καταδικαστεί και παλαιότερα για άλλα αδικήματα αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ