Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αγωγή-μαμούθ κατά του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή-μαμούθ κατά του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Αποζημίωση ύψους 5.000.000€ διεκδικεί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η οικογένεια της 36χρονης μεσίτριας που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του αγγειοχειρουργού τον Απρίλιο του 2017.

Αρμόδιο για να εξετάσει την αγωγή είναι το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφανθεί αν το νοσοκομείο ευθύνεται για εσφαλμένη και αμελή καταγραφή των αναισθητικών φαρμάκων από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να μην μπορούν να αντιληφθούν εάν μειώθηκε η ποσότητα κάποιου φαρμάκου και ποιος το χρησιμοποίησε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Star press, ο σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα της άτυχης μεσίτριας κάνουν λόγο για πλημμελή φύλαξη των αναισθητικών φαρμάκων, στα οποία είχε πρόσβαση ο γιατρός, που εδώ και μήνες έχει καταδικασθεί για το θάνατο της 36χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία εξαφανίστηκε τον περσινό Απρίλιο ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Η γεωργιανής καταγωγής γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το «Ιπποκράτειο» σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 39χρονος την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, όπως επισημάνθηκε κατά την εισαγγελική πρόταση, προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ