Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αρνήθηκαν τις επιθέσεις με λάδι σε Μουσεία οι δύο κατηγορούμενες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρνήθηκαν τις επιθέσεις με λάδι σε Μουσεία οι δύο κατηγορούμενες

Αρνούνται ότι είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές στα  εκθέματα  οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις με λάδι σε αγάλματα του Βυζαντινού Μουσείου και του Μουσείου Μπενάκη.

Η μία μάλιστα από τις δύο γυναίκες οι οποίες  οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ανήκει σε θρησκευτική αίρεση που πρεσβεύει ότι το λάδι και το μύρο… «εξαγνίζουν». Για το λόγο αυτό, όπως ισχυρίζεται έριξαν ηλιέλαια στα εκθέματα ενώ η δεύτερη, διατείνεται πως απλώς τη συνόδευε.

Η μία υποστηρίζει ότι το λάδι και το μύρο «εξαγνίζουν»

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και τις παρέπεμψε  να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Αν και οι δυο κατηγορούμενες ζήτησαν να δικαστούν σήμερα η δίκη τους αναβλήθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε πως για να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης πρέπει να έχει στα χέρια του την έκθεση του Γενικού Χημείου του κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση του υγρού που έριξαν στα εκθέματα.

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην Παλαιά Βουλή, οι κινήσεις των οποίων κρίθηκαν ύποπτες από τον φύλακα, ο οποίος αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε τους αρμόδιους φορείς.  Στον έλεγχο που υποβλήθηκαν, εντοπίστηκαν  μπουκάλια με λάδι στις τσάντες τους, ενώ είχαν αλείψει και τα χέρια τους με το υγρό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ