Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Αρχηγός μεγάλης σπείρας ναρκωτικών, γνωστός κρατούμενος των φυλακών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχηγός μεγάλης σπείρας ναρκωτικών, γνωστός κρατούμενος των φυλακών

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που «έσπρωχνε» ναρκωτικά σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Άρτα προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, που με ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις συνέλαβε οκτώ ημεδαπούς (7 άνδρες και 1 γυναίκα)  ηλικίας από 25 έως και 72 ετών και τρεις αλλοδαπούς άνδρες ηλικίας 37, 39 και 55 ετών.

Σημειώνεται, ότι αναζητούνται επιπλέον πέντε αλλοδαποί από τις Αρχές. Σε βάρος των μελών της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ 22 άτομα κατηγορούνται προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Μέσα απο τις φυλακές

Με ειδικότητα στην ηρωϊνη, την κοκαΐνη και την κάνναβη η οργάνωση λειτουργούσε υπό τις οδηγίες 39χρονου Έλληνα, ο οποίος είναι  έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα, ενώ υπαρχηγός ήταν ο 44χρονος αδερφός του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Ο 39χρονος έδινε εντολές στον αδερφό, για τον  ακριβή χρόνο και τόπο εισαγωγής των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και την ακριβή ποσότητα ναρκωτικών που διακινούσαν στην Ελλάδα, την οποία μέσω του δικτύου της οργάνωσης  διέθεταν σε αγοραστές στην Χώρα μας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις για να μην εντοπιστούν από τις Αρχές, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία και ψευδώνυμα, αλλάζοντας συχνά τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες ήταν ενεργοποιημένες  σε  άλλους κατόχους -κυρίως αλλοδαπούς ( ghost-phones-persons) – και χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποσότητες

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τους τελευταίους δέκα μήνες πραγματοποίησαν συνολικά πεντακόσιες αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, κατά τις οποίες διακίνησαν τουλάχιστον (8.050) γραμμάρια ηρωίνης, (2800) γραμμάρια κάνναβης και (30) γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ