Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βαρύ το παρελθόν για τους δράστες της δολοφονίας στου Φιλοπάππου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βαρύ το παρελθόν για τους δράστες της δολοφονίας στου Φιλοπάππου

Βαραίνει το κατηγορητήριο για τους τρεις αλλοδαπούς που βρίσκονται ήδη στη φυλακή για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή, στο Λόφο του Φιλοπάππου, στις 15 Αυγούστου.

Οι τρεις συλληφθέντες, εκ των οποίων οι δύο Πακιστανοί και ο άλλος Ιρακινός, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τη δολοφονία, αντιμετωπίζουν πλέον και νέες κατηγορίες για τρεις ακόμη ληστείες, στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός ευθύνονται για τον θάνατο, του 25χρονου φοιτητή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν επιπλέον τρεις ληστείες». Η έρευνα πάντως συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.

Το χρονικό της 15ης Αυγούστου

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός οι οποίοι με την απειλή μαχαιριού είχαν προσπαθήσει, ανήμερα της Παναγίας, να κλέψουν την τσάντα και το κινητό της 23χρονης φίλης του άτυχου φοιτητή στου Φιλοπάππου, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου που έπεσε στο γκρεμό.

Ο 28χρονος Πακιστανός έχει ισχυριστεί πως στόχος τους ήταν η ληστεία: «Είχα στα χέρια μου ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας. με αυτό απείλησα τον άνδρα και του ζήτησα τα χρήματα και το κινητό του. Μου είπε ότι δεν είχε πάνω του. Δεν τον ακούμπησα, ούτε τον έσπρωξα. δεν φταίω εγώ. Δεν ξέρω πώς έπεσε στον γκρεμό. Εγώ ήθελα μόνο να τον ληστέψω». Ο 25χρονος Ιρακινός από την πλευρά του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση. «Δεν έχω καμία σχέση με την ληστεία και με τον θάνατο του άνδρα που μου λέτε. Τους άλλους δύο τους γνωρίζω. Ήμουν μαζί τους στην περιοχή, εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση και δεν ξέρω τίποτα για αυτό που έγινε»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ