Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βόμβα στο Κολωνάκι- Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η «χαμηλή τρομοκρατία»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βόμβα στο Κολωνάκι- Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η «χαμηλή τρομοκρατία»

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται από σήμερα το πρωί η λεγόμενη «χαμηλή τρομοκρατία», λόγω της βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα στο Κολωνάκι.

Αξιωματούχοι θεωρούν ότι πίσω από την έκρηξη δεν είναι κάποια από τις μεγάλες εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά αναρχικοί οι οποίοι κατά τα φαινόμενα πειραματίζονται με επιθέσεις χαμηλής ισχύος

Και ο λόγος που η αντιτρομοκρατική «κοιτάει» προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο –σύμφωνα με πληροφορίες- ο «αδέξιος» εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος ήταν φτιαγμένος  από δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, πυρίτιδα χαμηλής ταχύτητας πιθανώς από κροτίδες, ρολόι και καλώδια.

Σίγουρα οι άνθρωποι που βρήκαν και μετέφεραν το κουτί ήταν άπειροι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους διότι ο μηχανισμός ήταν εμπρηστικός και όχι εκρηκτικός, όπου σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η αστυνομία προβληματίζεται διότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα! Οι αρχές θεωρούν ότι –αν και άπειροι σε θέματα εκρηκτικών μηχανισμών- οι δράστες γνώριζαν την ισχύ οπότε δεν θεώρησαν απαραίτητο να κάνουν το τηλεφώνημα

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 07:10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι , έξω από τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από τον νεωκόρο του ναού στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά πριν το μεσημέρι πήρε εξιτήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ