Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δολοφονία Μακρή: Συμβόλαιο θανάτου 5 δευτερολέπτων! (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Μακρή: Συμβόλαιο θανάτου 5 δευτερολέπτων! (video)

Ένα βίντεο το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από τη δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα παρουσίασε η kathimerini.gr

Η δολοφονία διήρκεσε περίπου 5 δευτερόλεπτα κάτι που δείχνει ότι το χτύπημα ήταν από επαγγελματία δολοφόνο. Η επίθεση ήταν απολύτως προγραμματισμένη και μελετημένη. Έγινε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του. Ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα με πιστόλι που έφερε σιγαστήρα.

Όπως δείχνει το βίντεο ο δολοφόνος είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο μπουφάν και μαύρο παντελόνι.

Ο Μακρής αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί. Ο Γ. Μακρής δεν πρόλαβε να κάνει περισσότερα από 3 -4 βήματα, πριν πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, όπου κατέληξε.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας έχουν εξαιρεθεί οι εικόνες στις οποίες το θύμα βγαίνει από το αυτοκίνητο μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, προσπαθώντας ενστικτωδώς να αποφύγει τις σφαίρες του δολοφόνου, που συνεχίζει να τον πυροβολεί, σχεδόν εξ επαφής.

“Σχέσεις” και  “δουλειές” με την οικογένεια Ιμπραχίμ

Από την άλλη πλευρά η αστυνομία στρέφει τις έρευνές της στους «ανοιχτούς λογαριασμούς» που είχε ο 46χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής με πρόσωπα από την Αυστραλία, προκειμένου να προκειμένου να βρούνε την άκρη του νήματος της εν ψυχρώ εκτέλεσής του.

Οι Αρχές εστιάζουν πλέον στις «δουλειές» που είχε το θύμα στη Αυστραλία και κυρίως στην αντιπαλότητά του με την οικογένεια Ιμπραχίμ. Για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει ενημέρωση από τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας σχετικά με πρόσωπα που αφίχθηκαν ή αναχώρησαν τις ημέρες πριν και μετά από την δολοφονία του επιχειρηματία.

Παράλληλα, οι Έλληνες αστυνομικοί ζητούν με την συνεργασία της Interpol από την Αστυνομία της Αυστραλίας όσα στοιχεία διαθέτουν για τις κινήσεις του Μακρή στο διάστημα που διέμενε μόνιμα στο Σίδνεϊ. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα πριν από δυο χρόνια είχε έλθει στην χώρα μας κλιμάκιο των μυστικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, αναζητώντας στοιχεία για την δραστηριότητα του Γιάννη Μακρή στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της αστυνομίας έπεσε και μια παρέα Ελληνοαυστραλών στα νότια προάστια της Αττικής, με τους οποίους ο επιχειρηματίας είχε στενές επαφές καθώς όλοι τους είχαν γεννηθεί στην Αυστραλία και, από κάποια χρονική στιγμή και μετά, ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ