Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξάρθρωση σπείρας που έμπαινε σε σπίτια με πρόσχημα ότι πωλούν προϊόντα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξάρθρωση σπείρας που έμπαινε σε σπίτια με πρόσχημα ότι πωλούν προϊόντα

Πιο ήσυχοι θα μπορούν να κοιμούνται οι κάτοικοι των βορείων προαστίων μετά την εξάρθρωση σπείρας Ρομά κακοποιών που εισέβαλαν στα σπίτια με το πρόσχημα ότι πωλούν προϊόντα μαναβικής ή παραδίδουν χαλιά και τα ξάφριζαν.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να πιάσουν στο Μαρούσι τα πέντε μέλη της σπείρας ηλικίας 24 ως 47 χρόνων, την ώρα που επιχειρούσαν να ξαφρίσουν ένα σπίτι στο οποίο είχαν μπει ζητώντας δήθεν να παραδώσουν χαλιά. Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση που διενήργησε το τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, από τον Ιούνιο του 2018 ως και τη σύλληψή τους, τα μέλη της συμμορίας είχαν διαπράξει με την ίδια τακτική τουλάχιστον έξι διαπιστωμένες κλοπές σε σπίτια στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή.

Οι συλληφθέντες χτυπούσαν τα κουδούνια και, όταν τους άνοιγαν οι ένοικοι, κάποιοι τον απασχολούσαν με διάφορα τεχνάσματα την ώρα που οι υπόλοιποι συνεργοί τους έκλεβαν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, κυρίως χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Την ίδια στιγμή, άλλοι συνεργοί περίμεναν έξω ως τσιλιαδόροι για να ειδοποιήσουν, σε περίπτωση που εμφανιζόταν κάποιος. Τα πέντε μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ