Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών – Πιθανή εμπλοκή του 14χρονου ανιψιού του αρχηγού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών – Πιθανή εμπλοκή του 14χρονου ανιψιού του αρχηγού

Ειδικότητα” στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κάνναβη, κοκαΐνη, MDMA) φέρονται να είχαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης την οποία εξάρθρωσε  η ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Δεκατρείς-συνολικά-κατηγορούμενοι, έξι συλληφθέντες, 179 πελάτες, 320 συναλλαγές σε πέντε μήνες, είναι ο απολογισμός-μέχρι στιγμής-της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. 

Από τον Μάρτιο του 2018, με εισαγγελική εντολή η ΕΛ.ΑΣ. έθεσε υπό παρακολουθήση τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων. Σε αυτές έχουν καταγράφει τουλάχιστον 320 συναλλαγές ναρκωτικών.Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, όπως «χρώμα, βενζίνη, πλακάκια, δανεικά» κλπ. Το παράνομο όφελος που απέκτησαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Διακίνηση μέσω… social media!

Από τους 13 κατηγορούμενους, εκτός από τους έξι που συνελήφθησαν, άλλοι έξι αναζητούνται και ένας βρίσκεται στις φυλακές. Μέσω των τηλεφωνικών συνομιλιών ωστόσο έχουν εντοπιστεί ακόμα 179 άτομα που σχετίζονται με την οργάνωση, οι περισσότεροι -ωστόσο- πιθανότητα είναι απλοί χρήστες ναρκωτικών, αλλά όπως είναι αναμενόμενο, οι έρευνες της αστυνομίας θα στραφούν προς πάσα κατεύθυνση.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται πρόσωπο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος οργάνωνε τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσω των συγκατηγορουμένων του, ενώ και ο ίδιος πολλές φορές φέρεται να  διακινούσε τα ναρκωτικά, στις περιοχές των Αγιων θεοδώρων και του Λουτρακίου. Στενή συνεργάτις του, η σύντροφος του, η οποία εργαζόταν σε καφετέρια της περιοχής, και «απευθείας μεσολαβούσε στη συνεννόηση για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» χρησιμοποιώντας κυρίως διαδικτυακές εφαρμογές, όπως Viber και Ιnstagram.

Και ένας 14χρόνος στο κύκλωμα 

Ένα από τα στοιχεία της υπόθεσης που σοκάρουν αφορά-ωστόσο- στην εμπλοκή ενός 14χρόνου ο οποίος «δρώντας υπό τις οδηγίες του θείου του και αρχηγού της οργάνωσης, ζύγιζε και συσκεύαζε τις ναρκωτικές ουσίες και τις παρέδιδε σε χρήστες».

Μάλιστα, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η μητέρα του, ζήτησε μάλιστα να τοποθετηθεί στο ίδιο δωμάτιο κράτησης με τον γιο της στην ασφάλεια της Κορίνθου, μέχρι να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -811,2- γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -18,8- γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των -1.575- ευρώ,
  • δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες,
  • ναρκωτικό δισκίο,
  • τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας,
  • σιδερογροθιά,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim και
  • αντικείμενα που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων, Παναγιώτη Μαργιόλη και Γιάννη Γλύκα, «δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά και επιβαρυντικά στοιχεία, παρά μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες, ενδεχομένως επιλεγμένες με τρόπο που στρεβλώνει την πραγματικότητα»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ