Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Επίθεση κατά Ντογιάκου: Πυρίτιδα περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση κατά Ντογιάκου: Πυρίτιδα περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Από την έως τώρα πορεία των ερευνών, έχει προκύψει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν χαμηλής ισχύος, όπως γράφει η kathimerini.gr. Δεν περιείχε δηλαδή κάποιο ισχυρό εκρηκτικό, όπως ζελατοδυναμίτιδα ή αμμωνιοδυναμίτιδα, αλλά αποτελείτο από ένα κιλό πυρίτιδας.

Όσο για την αιτία που ο μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε, πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται σε εμπλοκή του κυκλώματος πυροδότησης, πιθανώς κατά τη μεταφορά του πάνω στη μοτοσικλέτα.

Δύο τηλεφωνήματα

Περί τις 04.00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον ιστότοπο Ζούγκλα και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η εκρηκτική ύλη βρέθηκε μέσα σε πλαστικό τάπερ που είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα, αναφέρει η kathimerini.gr.

Όπως προέκυψε αργότερα από την έρευνα της ΕΛΑΣ, η μοτοσικλέτα στη μπαγκαζιέρα της οποίας βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, είχε κλαπεί προ δύο ημερών από την περιοχή του Βύρωνα.

Το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου δεν είχε σταθερή φρουρά, ο ίδιος όμως είχε αστυνομική συνοδεία στις μετακινήσεις του.

«Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής, μέσα σε κατσαρόλα. Είδα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τα μάτια μου» ανέφερε ο Εισαγγελέας, Ισίδωρος Ντογιάκος, μιλώντας στον ΑΤ1 και συνέχισε:

«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Αν και παρόμοια μεθοδολογία με αυτή των δραστών της σημερινής απόπειρας στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου, είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Ομάδα λαϊκών αγωνιστών» τον Δεκέμβριο του 2017, όταν είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο Εφετείο, στην οδό Λουκάρεως, αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση πιθανολογούν ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «μιμητών» των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ