Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 59χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 59χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Ένας 59χρονος, μέλος συμμορίας σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηγορείται για εξαπάτηση ηλικιωμένου, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ κατηγορείται και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, άγνωστος τηλεφώνησε σε 80χρονη και της είπε ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να μην φυλακισθεί, έπρεπε να τον πληρώσει. Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου συνέλαβαν τον 59χρονο ο οποίος πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα αλλά και χρυσαφικά. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 12 λίρες Αγγλίας και 5 λίρες Τουρκίας.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα ο 59χρονος μαζί με συνεργούς του, από τον Νοέμβριο του 2018 είχαν συστήσει «επιχείρηση» που εξαπατούσε ηλικιωμένους χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων παθόντων. Ο δράστης κατηγορείται, σύμφωνα με τη δικογραφία, για τα αδικήματα της “κακουργηματικής απάτης”, “απόπειρας απάτης” και “εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ