Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η ανήλικη συμμορία των 31 κλοπών και διαρρήξεων και η δικογραφία «μαμούθ»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ανήλικη συμμορία των 31 κλοπών και διαρρήξεων και η δικογραφία «μαμούθ»

Μια δικογραφία μαμούθ με πρωταγωνιστές εννέα άτομα, εκ των οποίων 7(!) ανήλικοι , ξεδιπλώνει την γυμνή αλήθεια της ανήλικης εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνα σε όλη της το μεγαλείο. Με μια επιχείρηση σκούπα, τον περασμένο μήνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε 9 νεαρούς που είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (διαφεύγουν και άλλοι) οι οποίοι φέρονται ότι πρωταγωνιστούσαν σε πάνω από 30 ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.

Η σύλληψη έγινε στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, σε κοινή αστυνομική επιχείρηση-«αστραπή» της Ασφάλειας Καλλιθέας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης και ομάδων ΔΙΑΣ.

«Αγαπημένη» περιοχή η Καλλιθέα

Οι νεαροί δράστες συνελήφθησαν εξ απήνης και μόλις στο αστυνομικό τμήμα συνειδητοποίησαν πως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από τον Απρίλιο του 2018, έχει αναλύσει δεκάδες βίντεο, στα οποία ταυτοποιούνται όλοι, όπως και ότι άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα σημεία στα οποία έδρασαν οι, συλλέγοντας αποτυπώματά τους και άλλα ευρήματα. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί 31 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 25 στην περιοχή της Καλλιθέας.

Στη σπείρα φέρονται να συμμετείχαν 7 ανήλικοι νεαροί και δραστηριοποιούνταν στην Καλλιθέα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα και αντικείμενο των κλοπών αποτελούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα και αυτοκίνητα.

Μάλιστα, στην Καλλιθέα είχε δημιουργηθεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας, ενώ εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου της Καλλιθέας είχε εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία του στην Αστυνομία.

Ο δικηγόρος Ι. Γλύκας

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, που έχουν ήδη συλληφθεί, 7 είναι ανήλικοι. Τρεις εξ’ αυτών με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Κατά την απολογία τους ένας εξ’ αυτών κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι συνήγοροι ενός εκ των κατηγορουμένων Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν:

«Η εμπλοκή του εντολέως μας στην κρινόμενη υπόθεση-αν υπάρχει- είναι εντελώς περιορισμένη και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται σε βάρος του ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τυχόν καταδίκη του στο Δικαστήριο. Είμαστε αισιόδοξοι για την τελική έκβαση και την ορθή ποινική μεταχείριση του, καθώς θα αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι πράξεις που του αποδίδονται δεν αποδεικνύονται εξ’ ουδενός στοιχείου και ότι ο ρόλος του υπήρξε ήσσονος σημασίας, αν όχι ανύπαρκτος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ