Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ι. Ντογιάκος στο dikastiko.gr : «Είδα τη βόμβα… Από καθαρή τύχη δεν κινδύνευσαν άνθρωποι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ι. Ντογιάκος στο dikastiko.gr : «Είδα τη βόμβα… Από καθαρή τύχη δεν κινδύνευσαν άνθρωποι»

«Είδα μια μηχανή κάτω από το σπίτι μου με μπαγκαζιέρα. Εκεί μας είπε η αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Τον είδα με τα μάτια μου» είπε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μιλώντας στο dikastiko.gr για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα .

Ο ίδιος πάντως αναφέρει πως δεν είχε δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών. Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την πόρτα του σπιτιού του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε στην τύχη που βοήθησε να μην εκραγεί ο μηχανισμός και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

“Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ… Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι”, λέει ο κ.Ντογιάκος.

Η εκτίμηση πάντως είναι πως η τοποθέτηση του μηχανισμού στο σπίτι του είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα της εδώ και 3 χρόνια αρνητικής δημοσιότητας , με επιθέσεις, πειθαρχικά και στοχοποίηση . Μάλιστα η επισήμανση ανθρώπων που τον γνωρίζουν είναι ότι “ο κ. Ντογιάκος, εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του”.

Ενημέρωση

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερώθηκε τα ξημερώματα από την αστυνομία για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα , κάτω από το σπίτι του. Προηγουμένως είχε γίνει τηλεφώνημα αγνώστου (λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα) στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ιστοσελίδα. “Δεν είναι φάρσα» είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε. Όπως είπε, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί  στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα, θα ενεργοποιηθεί σε 20 λεπτά και δεν είναι φάρσα. Βρισκόταν μέσα σε κατσαρόλα που είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μηχανής.

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετά από έρευνες εντόπισαν τον μηχανισμό. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη πιθανότατα από λάθος στη συνδεσμολογία του.

Στα εγκληματολογικά η βόμβα

Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ