Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Κατηγορείται 35χρονη ότι παραποιούσε τιμολόγια από πωλήσεις τσιγάρων επί 8 χρόνια!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατηγορείται 35χρονη ότι παραποιούσε τιμολόγια από πωλήσεις τσιγάρων επί 8 χρόνια!

Περισσότερα από 150.000 ευρώ κατηγορείται ότι έβαλε στην τσέπη της από τις πωλήσεις τσιγάρων,  μέσα σε οκτώ χρόνια, 35χρονη από την Κρήτη, που έχει παραπεμφθεί να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η 35χρονη που εργαζόταν σε υποκατάστημα αντιπροσωπείας τσιγάρων, αναψυκτικών και τροφίμων, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ήταν υπεύθυνη για την είσπραξη  χρημάτων από τις πωλήσεις τσιγάρων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος της, από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, κάθε φορά που καταχωρούσε ηλεκτρονικά τα παραστατικά από την πώληση των τσιγάρων, έκανε διάφορες «αλχημείες», πετυχαίνοντας να αποκομίσει συνολικά 152.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr νόθευε τα επίμαχα παραστατικά, είτε αλλάζοντας την πραγματική ποσότητα των ειδών που είχαν πωληθεί ώστε να εμφανίζεται στο σύστημα της εταιρείας μικρότερη αξία από την πραγματική, είτε διαγράφοντας από το αρχείο της εταιρείας τις αντίστοιχες εγγραφές των τιμολογίων.

Στη συνέχεια, για να μη γίνεται αντιληπτή η διαφορά του αριθμού των προϊόντων που πραγματικά είχαν πωληθεί με εκείνα που εμφάνιζαν τα τιμολόγια, η 35χρονη φέρεται να διόρθωνε και παραποιούσε και τους κωδικούς των επίμαχων προϊόντων στις αποθήκες του υποκαταστήματος όπου εργαζόταν.

Η 35χρονη παραπέμφθηκε τελικά να δικαστεί για νόθευση εγγράφου, από την οποία προήλθε ζημία άνω των 30.000 ευρώ, αλλά και για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ