Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κολωνάκι: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κολωνάκι: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση

Βίντεο που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης από την βόμβα στο Κολωνάκι βλέπει το «φως» της δημοσιότητας.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας. Μια πολύ δυνατή λάμψη και έναν άνθρωπο που τρέχει δείχνουν τα πλάνα. Τραυματίστηκαν νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη αλλά κι ένας αστυνομικός για τον οποίο υπάρχει μεγάλη ενόχληση στην ΕΛ.ΑΣ.!

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η βόμβα στο Κολωνάκι εξερράγη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται μια έντονη λάμψη τη στιγμή που «σκάει» η βόμβα στο Κολωνάκι. Ένας περίοικος φαίνεται στα πλάνα να τρέχει προς το σημείο όπου ακούστηκε η έκρηξη, για να δει τι συμβαίνει.

Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει στο ίδιο μέσο πως ταυτόχρονα με τον εκκωφαντικό θόρυβο της έκρηξης είδε και μια ισχυρή λάμψη φωτιάς, που κάλυψε μερικά μέτρα στον κοντινό πεζόδρομο

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Αναρχική ομάδα που θέλει να αναβαθμίσει την δράση της. Αυτό εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv, για την βόμβα στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν ενώ υπήρχε ρολόι μέσα στην βόμβα, να μην χρησιμοποίησαν οι δράστες ούτε το ρολόι, ούτε να προειδοποίησαν με κάποιο τηλεφώνημα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής λένε συχνά μεταξύ τους πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί «μιλούν». Σε αυτή την περίπτωση, αυτά είναι που τους έχει… πει η βόμβα στο Κολωνάκι:

– Οι δράστες δοκιμάζουν την δύναμη πυρός τους.

– Ξεκινούν τώρα την δράση τους.

– Δεν παραπέμπει σε ενεργή τρομοκρατική οργάνωση.

– Είναι μια νέα συνδεσμολογία.

– Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το «τυφλό» χτύπημα.

Παράλληλα, η ανώτερη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πως ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο καταπάτησε… όλα τα πρωτόκολλα, αφού γνώριζε πως υπήρχε καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό και παρόλα αυτά πλησίασε την βόμβα στο Κολωνάκι, αντί να ενημερώσει την υπηρεσία του ώστε να αναλάβουν οι έμπειροι άνδρες του ΤΕΕΜ.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ