Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου – Εμπλέκεται αδελφικός του φίλος;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δολοφονίας του 42χρονου καπετάνιου – Εμπλέκεται αδελφικός του φίλος;

Δύο χρόνια μετά την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στη “μαύρη χήρα” της Ερμιονίδας για τη δολοφονία του 42χρονου συζύγου της τον Δεκέμβριο του 2014, η γυναίκα κάθισε ξανά στο εδώλιο του Εφετείου Ναυπλίου. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, διεξάγεται έρευνα αναφορικά με την ανάμειξη του αδελφικού φίλου του αδικοχαμένου καπετάνιου, στην αυλή του σπιτιού του οποίου, στην Κοιλάδα Αργολίδας, βρέθηκε δολοφονημένος ο άτυχος άνδρας έχοντας δίπλα του ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 23 εκατοστών.

Εδώ και μήνες έχουν διαβιβαστεί αντίγραφα της δικογραφίας στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχόν ποινικής ευθύνης ή συμμετοχής του στη δολοφονία, καθώς έπεσε σε αντιφάσεις στην κατάθεσή του σχετικά με το τι ακριβώς έκανε τη μοιραία ημέρα.

Ο θάνατος του καπετάνιου είχε αρχικά παρουσιαστεί από τη σύζυγό του ως αυτοκτονία. Όμως, η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί δύο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι. Σχεδόν οκτώ μήνες μετά, το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από κατάθεση 16 ωρών η γυναίκα ομολόγησε την ενοχή της και ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του 42χρονου ήταν ατύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια ενός καβγά τους. Όμως, οι δύο πυροβολισμοί είχαν χρονική απόσταση σχεδόν 30 δευτερολέπτων κάτι που σύμφωνα με την Αστυνομία καταρρίπτει τον ισχυρισμό για ατύχημα κατά τη διάρκεια πάλης.

Στοιχείο “κλειδί” αποτέλεσε η κατάθεση αυτήκοου μάρτυρα, σύμφωνα με τον οποίο λίγα δευτερόλεπτα πριν από τους πυροβολισμούς ο άτυχος ναυτικός φώναζε και έβριζε, ενώ μία γυναικεία φωνή μιλούσε έντονα και έκλαιγε.

Μέχρι και σήμερα, η 41χρονη ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα μίας καλοστημένης πλεκτάνης καθώς όπως λέει δεν είχε κίνητρο για να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ