Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Νέα στοιχεία για τη δράση της μαφίας των Γεωργιανών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα στοιχεία για τη δράση της μαφίας των Γεωργιανών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον τρόπο δράσης της μαφίας των Γεωργιανών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλειας Αττικής αλλά και για τον 38χρονο «σεβαστό» αρχηγό της.

Την ίδια στιγμή, χθες, με απόφαση του εισαγγελέα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των έξι συλληφθέντων – ανάμεσα στους οποίους και ο 38χρονος – που έπεσαν στα χέρια των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της μαφίας είχαν ειδικευτεί στους πλέον εξελιγμένους τρόπους διάρρηξης. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατασκεύαζαν τα κλειδιά πασπαρτού με τα οποία παραβίαζαν αυτοκίνητα από… τακάκια φρένων. Επίσης,  χρησιμοποιούσαν και την μέθοδο του αλουμινόχαρτου, δηλαδή, αποτύπωναν πάνω σε αυτό την κλειδαριά και στη συνέχεια κατασκεύαζαν αντικλείδια από το μηδέν!

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο 38χρονος είναι από τους λίγους «v vor zakone», όπως είναι ο τίτλος του αρχηγού του γεωργιανού οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά  Ιδιοκτησίας, ήταν ο σεβασμός που έδειχναν στο πρόσωπο του οι υπόλοιποι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν τολμούσαν καν να τον κοιτάξουν στα μάτια!

Μάλιστα, για τους συλληφθέντες έχει ήδη προνοήσει  η «φαμίλια» του 38χρονου στην Γεωργία καθώς έχει αναλάβει τα δικαστικά έξοδα τους ακόμα και την συντήρηση των οικογενειών τους από το κοινό ταμείο της μαφίας! Ο αρχηγός φαίνεται πως έκανε… διεθνή καριέρα καθώς  είχε ενδιαφερθεί γι’ αυτόν και η Europol αφού φέρεται ότι είχε διασυνδέσεις με αντίστοιχες μαφιόζικες ομάδες σε Ισπανία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ