Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 31.144.000 λαθραία τσιγάρα «έπιασε» το Λιμενικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 31.144.000 λαθραία τσιγάρα «έπιασε» το Λιμενικό

31.144.000 τσιγάρων και απώλεια δασμών και φόρων για το Ελληνικό Δημόσιο 6.019.186,94 ευρώ!

Αυτά είναι το «λαβράκι» του Λιμενικού του έβγαλε σε έλεγχο στο φορτηγό πλοίο «GOLENDRI» σημαίας Τανζανίας το οποίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Παναμά. Μετά την πρώτη έκπληξη οι άνδρες του Λ.Σ. συνέλαβε το πλήρωμα και κατέσχεσε το λαθραίο εμπόρευμα.

Τα πακέτα των τσιγάρων δεν είχαν την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης και είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα χωρίς άδεια και χωρίς να πληρωθούν φόροι, δασμοί και λοιπές επιβαρύνσεις.

Το πλοίο «GOLENDRI» σημαίας Τανζανίας το οποίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Παναμά

Οι έξι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συγκρότησαν και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, μαζί με άλλους «άγνωστους» συγκατηγορούμενους (μεταξύ των οποίων είναι και ο εγκέφαλος της «επιχείρησης»), η οποία οργάνωνε χρησιμοποιώντας πλωτά μέσα εντός και των ελληνικών υδάτων αλλά και χερσαία τη διάπραξη της λαθρεμπορίας τσιγάρων, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, με χρήση ιδιαίτερων τεχνασμάτων.

Το κόλπο παραπλάνησης των Αρχών απλό και γνωστό:

Κατευθυνόταν σε άλλον προορισμό από αυτόν που αναγραφόταν στη φορτωτική και τα δηλωτικά έγγραφα του φορτίου, η απενεργοποίηση του συστήματος AIS, που σημαίνει ότι έπλεαν χωρίς το σύστημα εντοπισμού και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τις λιμενικές αρχές.

Τέλος επικοινωνούσαν συνέχεια με άγνωστους διακινητές οι οποίοι φόρτωναν τα λαθραία τσιγάρα σε τρία φορτηγά οχήματα με αγνώστους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.

Οι κατηγορούμενοι προφυλακίσθηκαν  ενώ το Δικαστήριο τους είναι προσδιορισμένο για τις 2 Οκτωβρίου 2018 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάποιων μελών του πληρώματος, Ιωάννης Γλύκας δήλωσε:

«Στο Δικαστήριο θα αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα αποδομήσουν τις κατηγορίες και θα αναδειχθεί ο περιορισμένος -αν όχι ανύπαρκτος- ρόλος των κατηγορουμένων στη συγκεκριμένη κατηγορία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ