Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ο μεταμφιεσμένος Πυροσβέστης-ληστής στο μικροσκόπιο των Αστυνομικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο μεταμφιεσμένος Πυροσβέστης-ληστής στο μικροσκόπιο των Αστυνομικών

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας έχει μπει το υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στα ΚΤΕΛ της Πάτρας, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δυο κακοποιών που χτύπησαν τα γραφεία το απόγευμα της Τετάρτης, με τον ένα μεταμφιεσμένο σε πυροσβέστη.

Οι ληστές φορούσαν κράνη και κουκούλες ωστόσο ο ένας ήταν ντυμένος με μπουφάν πυροσβέστη και ο δεύτερος έφερε ένα σακίδιο στην πλάτη, ίσως για παραπλάνηση. Οι δυο τους εισέβαλαν στα γραφεία του ΚΤΕΛ Πάτρας στην οδό Αγίου Ανδρέου λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, την ώρα που βρίσκονταν μέσα ο υπάλληλος και τρεις φοιτητές που έκοβαν εισιτήρια.

Άρπαξαν τα περίπου 6.000 ευρώ

Προτάσσοντας τα όπλα τους, οι κακοποιοί τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν τα περίπου 6.000 ευρώ που βρίσκονταν στο ταμείο, αφού δεν κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Ωστόσο, δεν επιχείρησαν να αρπάξουν χρήματα που ενδεχομένως είχαν πάνω τους οι τρομαγμένοι φοιτητές και ο υπάλληλος και εξαφανίστηκαν χωρίς να επιβιβαστούν σε κάποιο όχημα.

Στο σημείο έφτασαν ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα αν και, όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, οι ληστές δεν άγγιξαν κάτι στον χώρο. Οι κακοποιοί είχαν μελετήσει τα πάντα, αφού έδρασαν με απόλυτη ακρίβεια χωρίς καν ο υπάλληλος να προλάβει να χτυπήσει τον συναγερμό. Η Τετάρτη είναι η μέρα που οι επιβάτες προμηθεύονται μηνιαίες κάρτες, άρα γνώριζαν ότι θα υπήρχαν αρκετά χρήματα.

Εκτός από το οπτικό υλικό που εξετάζουν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνθέσουν την εικόνα και μέσω καταθέσεων που λαμβάνουν από κατοίκους κοντά στα ΚΤΕΛ. Πάντως, ήταν η πρώτη φορά που ληστές επιλέγουν να χτυπήσουν το Αστικό ΚΤΕΛ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ