Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πέντε συλλήψεις για την επίθεση στο κτίριο της Palestine TV

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέντε συλλήψεις για την επίθεση στο κτίριο της Palestine TV

Η Χαμάς συνέλαβε πέντε Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας κατά των κεντρικών γραφείων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα που χρηματοδοτείται από την Παλαιστινιακή Αρχή κατά τη διάρκεια της οποίας λεηλάτησαν τα γραφεία προκαλώντας υλικές ζημιές αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Ο φορέας χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Μαχμούντ Αμπάς, που βρίσκεται σε αντιπαλότητα με την Χαμάς για τον έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα. Η Παλαιστινιακή Αρχή που εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη κατηγόρησε ως υπεύθυνο το ισλαμιστικό κίνημα για την επίθεση.

Ωστόσο, η Χαμάς με δήλωσή της υποστήριξε ότι οι πέντε ύποπτοι δράστες που συνελήφθησαν “είναι εργαζόμενοι της Παλαιστινιακής Αρχής, οι μισθοί των οποίων μειώθηκαν”. “Αποδεικνύεται ότι ένας από αυτούς είναι υπάλληλος της Palestine TV και ο μισθός του μειώθηκε τον προηγούμενο μήνα”, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.

Η Χαμάς πήρε τον έλεγχο της Γάζας το 2007 μετά από αιματηρές μάχες με το κόμμα Φάταχ, του Αμπάς. Έκτοτε, όλες οι απόπειρες συμφιλίωσης μεταξύ των δύο κυριότερων παλαιστινιακών κινημάτων έχουν αποτύχει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ