Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παλιός “γνώριμος” των διωκτικών αρχών ο άνδρας που συνελήφθη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Εξάρχεια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παλιός “γνώριμος” των διωκτικών αρχών ο άνδρας που συνελήφθη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Εξάρχεια

Παλιός “γνώριμος” των διωκτικών αρχών είναι ο άνδρας που συνέλαβαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο των Εξαρχείων αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του τοπικού Τμήματος, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση που έκαναν το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 31χρονος, ηχηρό όνομα από τον χώρο των Εξαρχείων, φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ομάδες “κρούσης”, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από ουσίες. Οι αστυνομικοί ωστόσο είχαν αρκετές πληροφορίες και στοιχεία για τις κινήσεις του καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές και απόφαση δικαστηρίου για ληστείες. Έτσι στήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα η επιχείρηση και τον έπιασαν αιφνιδιαστικά στο κατάλυμά του.

Σακίδιο “θησαυρός”

Ο 31χρονος την ώρα της σύλληψή του φέρεται να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ωστόσο οι αστυνομικοί ανοίγοντας το σακίδιό του βρήκαν αρκετά “καλούδια” που τους κάνουν να απλώνουν την έρευνα σε πολλές κατευθύνσεις.

Στο σακίδιο υπήρχε συσκευασία με περίπου ένα κιλό χασίς, σπασμένο σε μικρότερες δόσεις, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα σακουλάκι με σφαίρες των 9 χιλιοστών, όπως αυτές που φέρουν τα όπλα των αστυνομικών, μαχαίρι, κάμποσες συσκευές κινητών, ενώ στο χώρο υπήρχαν διάσπαρτες χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης και  δακρυγόνα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε είχε κλαπεί από την περιοχή των Πατησίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” ο 31χρονος που λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του “βιογραφικού” του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών,  το 2015 είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν  ότι επιχείρησαν να κλέψουν εμφιαλωμένα νερά από περιπτερά των Εξαρχείων.   Ακολούθησε έρευνα με εντολή εισαγγελέα, χωρίς τελικά να προκύψει επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος των αστυνομικών της συγκεκριμένης διμοιρίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ