Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Προφυλακιστέος ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας. Ψυχιατρική εξέταση ζητεί ο συνήγορός του 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακιστέος ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας. Ψυχιατρική εξέταση ζητεί ο συνήγορός του 
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την ομολογία του αποτρόπαιου εγκλήματος σε βάρος της κόρης του Αγγελικής Πέτρου, ο 52χρονος πατέρας της. Σύμφωνα με πληρφορίες εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε ότι στο παρελθόν δεν είχε ασκήσει ούτε σωματική ούτε ψυχολογική βία στην κόρη του.
Κατά την απολογία του φέρεται να είπε ότι πάνω στον καβγά θόλωσε και δεν μπορούσε να ελέγξει τις πράξεις του. Μάλιστα, φέρεται να υπέβαλλε αίτημα για ψυχιατρική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η ψυχική και πνευματική του υγεία. Όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, ένα άτυχη Αντζελίνα, ένα χρόνο νωρίτερα, είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία καταγγέλλοντας τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα της. Τότε, ο
52χρονος είχε εμφανιστεί στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε η κοπέλα και προσπάθησε με βία να την πάρει μαζί του.
Εκείνη είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της. Άμεση ήταν η αντίδραση και του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν, σύμφωνα με όσα ανάφερε ο δικηγόρος του 52χρονου, Βασίλης Νουλέζας.

Ο πατέρας της εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα εκείνη την εποχή, δηλώνοντας πως δεν θα επαναληφθεί τέτοια συμπεριφορά. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκε στην κόρη του με ένα σιδερένιο οικοδομικό εργαλείο, αφαιρώντας τη ζωή της.

Ψυχιατρική εξέταση

Ψυχιατρική εξέταση θα ζητήσει από τον ανακριτή ο συνήγορος του πατέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε την 29χρονη κόρη του στην Κέρκυρα ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ακόμη και του εγκλεισμού.

Μιλώντας στο CNN Greece o κ. Βασίλης Νουλέζας υποστήριξε:

«Ο κατηγορούμενος έχει μεταμεληθεί για την αποτρόπαιη πράξη του με την οποία αφαίρεσε τη ζωή της θυγατέρας του και είναι αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη του. Δεν επιδιώκει να δικαιολογήσει το διαπραχθέν έγκλημα του ή να αναζητήσει ελαφρυντικά.

Του στοιχίζει ψυχικά η απώλεια της 29χρονης με την οποία λογομάχησε έντονα για την επιλογή της να απομακρυνθεί από αυτόν τον τελευταίο χρόνο, και όχι κυρίως για το γεγονός ότι συνδέθηκε με Αφγανό υπήκοο όπως γράφεται, και δυστυχώς η διένεξη αυτή είχε τραγική κατάληξη όπως μου είπε για πρώτη φορά, καθώς δεν είχε βιαιοπραγήσει ποτέ σε βάρος της… Έχασε την ψυχραιμία του, σκοτείνιασε το μυαλό του και τη χτύπησε με μια σιδερόβεργα που ήταν δίπλα σε μια σόμπα ξύλων. Δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της ούτε σκεφτόταν τέτοια ακραία πράξη. Είναι καταρρακωμένος ψυχολογικά, κλαίει συνεχώς και στην απολογία του στους αστυνομικούς περιέγραψε τις συνθήκες τέλεσης της ανθρωποκτονίας”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ