Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

«Σας παρακαλώ, τηλεφωνήστε στη μητέρα μου να με πάρει».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Σας παρακαλώ, τηλεφωνήστε στη μητέρα μου να με πάρει».

Βιασμοί, ξύλο και επαιτεία στους δρόμους της Λαμίας. Ένα σκηνικό «φρίκης» που με τη βία, εξαναγκάστηκε να υπομείνει το  14χρονο κορίτσι από την Αθήνα το οποίο βρήκε τελικά τη δύναμη  να ζητήσει βοήθεια, καταφεύγοντας σε ένα φαρμακείο, στο κέντρο της πόλης.

Συλλήψεις στη Λαμία για την απαγωγή 14χρονης     

«Είμαι από Αθήνα, από τη Νίκαια. Εκεί πήγαινα σχολείο. Με έχουν απαγάγει. Με χτυπάνε και θέλουν να με παντρέψουν. Σας παρακαλώ δεν έχω τηλέφωνο πάρτε τη μαμά μου να έρθει να με πάρει…».

Με αυτά τα λόγια η 14χρονη, σχεδόν κλαίγοντας  παρακάλεσε την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου να ειδοποιήσει τη μητέρα της. Για να ξεφύγει από τον «εφιάλτη» που ζούσε και να σωθεί…

Η φαρμακοποιός κάλεσε αμέσως στο  νούμερο που τους έδωσε η 14χρονη και η γυναίκα που απάντησε στο τηλέφωνο, αφού,  επιβεβαίωσε ότι πράγματι ήταν η μητέρα της, ζήτησε να ενημερώσει  την αστυνομία για να παραλάβει το παιδί.

Ο 16χρονος κατά δήλωσή του… σύζυγος

Οι αστυνομικοί μετέφεραν το 14χρονο κορίτσι στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, όπου  λίγο αργότερα κατέφτασε ένας νεαρός Ρομά ο οποίος αναζητούσε την 14χρονη. Συστήθηκε μάλιστα αρχικά ως …σύζυγος του κοριτσιού. «Είμαι 16 ετών και έχουμε παντρευτεί εδώ και δυο μήνες περίπου», είπε ο 16χρονος για να παραδεχτεί στη συνέχεια όμως πως ο …γάμος δεν είχε γίνει.

Οι βιασμοί και η υπόσχεση γάμου από τον πατέρα της 14χρονης

Σύμφωνα με το lamiareport.gr που αποκάλυψε την υπόθεση, ο 16χρονος ισχυρίστηκε πως ο πατέρας της μικρής « τους την έδωσε για να παντρευτούν».. Ένα γάμο όμως  που ποτέ δε θέλησε το 14χρονο κορίτσι  και ούτε βέβαια ρωτήθηκε ποτέ.

Όπως μάλιστα  αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, η 14χρονη κατήγγειλε πως ο 16χρονος ήταν αυτός που τη βίαζε ενώ σε μία περίπτωση και με την παρότρυνση  της 31χρονης μητέρας του. « Από τώρα είσαι η νύφη μου» είχε πει η μητέρα του 16χρονου στο ανήλικο κορίτσι.

Η απαγωγή

Όλα ξεκίνησαν  πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν η 14χρονη  είχε βγάλει βόλτα το μικρό της αδελφάκι, στο Αιγάλεω. Πέντε άτομα ( τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) την επιβίβασαν με χρήση βίας σε αυτοκίνητο και  τη μετέφεραν στη Λαμία. Οι δράστες της είπαν πως θα παντρευτεί έναν από αυτούς και την οδήγησαν σε μία παράγκα όπου την κρατούσαν, χωρίς τη θέλησή της. Εκεί είχε αναλάβει να την επιτηρεί μία 21χρονη για να μην μπορεί να διαφύγει. Της επέτρεπαν μόνο να βγαίνει για να ζητιανεύει στις κεντρικές πλατείες της πόλης και της έπαιρναν όλα τα χρήματα που μάζευε.

Την σταμάτησε από το σχολείο για να την παντρέψει

«Θέλω να πάω πάλι στο σχολείο. Θέλω να πάω στη μαμά μου….», επαναλάμβανε στη Αστυνομία η 14χρονη η οποία πήγαινε στην  Α’ Γυμνασίου, αλλά, όπως λέει η μητέρα της, σταμάτησε  το σχολείο τον Ιανουάριο. Δεν ήταν επιθυμία της 14χρονης αυτό,  αλλά απόφαση του πατέρα της ο οποίος την είχε «τάξει» σε μία οικογένεια ρομά από την Αλβανία για να την παντρέψει.

Η μητέρα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την 14χρονη, από τότε που εξαφανίστηκε αλλά δεν τα κατάφερε γιατί η μικρή δεν είχε τηλέφωνο. Κάποιες φορές, ελάχιστες, η μικρή επικοινωνούσε με τη μητέρα της από το τηλέφωνο του “συζύγου”,  της έλεγε ότι είναι καλά και περνάει πολύ καλά. Η μητέρα της όμως   διαισθανόταν ότι  της έλεγε ψέματα και για αυτό προσπάθησε να τη βρει, αλλά δεν τα κατάφερε

Διώξεις για εμπορία ανθρώπων και βιασμό

Τώρα πια η υπόθεση είναι στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χαράλαμπου Λακαφώση, ενώ ήδη συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητούνται τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως: της εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού σε βάρος ανήλικης..

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο 16χρονος Ρομά και η 31χρονη μητέρα του πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη για την απαγωγή και τον βιασμό της 14χρονης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ