Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στη φάκα σπείρα που άδειαζε ακόμα και εκκλησίες!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φάκα σπείρα που άδειαζε ακόμα και εκκλησίες!

Γερή μπάζα είχε κάνει μια σπείρα που δρούσε σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και λήστευε ή παραβίαζε καταστήματα, άνοιγε αυτοκίνητα και άδειαζε ακόμα και ναούς!

Οι αδίστακτοι δράστες είχαν ξεκινήσει τις επιδρομές τους το 2013 και ως τον Φεβρουάριο του 2018 είχαν ληστέψει με την απειλή όπλου περίπτερα, μαγαζιά και εκκλησίες στην Πέλλα, την Ημαθία και την Θεσσαλονίκη από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, χρηματοκιβώτια, λαχεία και καπνικά προϊόντα.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα Ελλήνων ηλικίας 26 ως 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας σε βαθμό κακουργήματος, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εναλλάσσονταν μεταξύ τους σε διαφορετικές ομάδες

Οι κινήσεις τους ήταν προσεκτικές και μελετημένες, φορούσαν κουκούλες και γάντια και εναλλάσσονταν μεταξύ τους σε διαφορετικές ομάδες για να διαπράττουν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, κατά τις οποίες άρπαζαν χρηματοκιβώτια, προϊόντα καπνού και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, πρόσεχαν να μην αφήσουν ίχνη και γι’ αυτό είχαν κλέψει συνολικά έξι αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν και μετά τους έβαζαν φωτιά ή τα έριχναν σε κανάλια. Συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια αφαίρεσαν χρηματικά ποσά ύψους 44.500 ευρώ, τσιγάρα και λαχεία η αξία των οποίων ανέρχεται στα 79.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέλαβε από τα μέλη της συμμορίας μέρος των κλεμμένων τσιγάρων με σκοπό την πώλησή τους. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνές τους για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ