Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συλλήψεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο για παράνομη συλλογή βοτάνων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συλλήψεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο για παράνομη συλλογή βοτάνων

Πολλή δουλειά έχει γίνει το τελευταίο 20ήμερο από τους άνδρες της συνοριακής φύλαξης Ιωαννίνων και Καστοριάς καθώς έχουν προβεί σε συλλήψεις 19 αλλοδαπών που συνέλεγαν παράνομα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που έφταναν σε ποσότητα τα 780 κιλά.

Η ζημία που προκαλείται στην χλωρίδα της ελληνοαλβανικής μεθορίου από αυτές τις πρακτικές είναι τεράστια αφού συλλέγονται ανεξέλεγκτα και ορισμένα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση από την παράνομη συλλογή, όπως η «Πριμούλα η Γνησία» (Primula veris). Από τα 780 κιλά που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικές αρχές, τα 640 κιλά αφορούν το εν λόγω είδος.

Στο τελευταίο περιστατικό κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αρωματικού, φαρμακευτικού φυτού (Primula veris), την οποία είχαν συλλέξει παρανόμως δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 έως 33 ετών, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν τους δύo Αλβανούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν, ποσότητα του βοτάνου που είναι γνωστό ως «δρακάκι», συνολικού βάρους 359 κιλών.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, περιμένουν να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ