Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν “ομάδα” που ετοίμαζε (ασαφή) επίθεση κατά του Μακρόν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν “ομάδα” που ετοίμαζε (ασαφή) επίθεση κατά του Μακρόν

Eξι άτομα που μετείχαν σε «ακροδεξιό σχέδιο» κατά του Εμανουέλ Μακρόν συνέλαβε εχθές η γαλλική αστυνομία, την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος από το Βερντέν, όπου βρισκόταν, υποσχόταν μία Ευρώπη ισχυρή απέναντι στον «παραλογισμό» των εθνικισμών, τονίζοντας ότι η αδιαφορία στη διάρκεια του 1930 ήταν που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Αξιωματούχος που ασχολήθηκε με την έρευνα δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφάλειας έχουν λόγους να υποπτεύονται πως οι έξι είχαν ένα «ασαφές σχέδιο για μια βίαιη ενέργεια» εναντίον του προέδρου Μακρόν.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν. Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους.

Στο μεταξύ την Κυριακή ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο Europe 1 δήλωσε πως η Ευρώπη δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς «έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ