Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν 34 άτομα από καρτέλ ναρκωτικών που είχε στήσει «επιχείρηση» στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν 34 άτομα από καρτέλ ναρκωτικών που είχε στήσει «επιχείρηση» στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Αλβανοί είναι τα περισσότερα μέλη του ισχυρού κυκλώματος που εξάρθρωσε η Αστυνομία, το οποίο είχε μετατρέψει σε… Κολομβία το ΑΠΘ και τη Θεσσαλονίκη, διοχετεύοντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας φοιτητές και καθηγητές.

Από τα 43 άτομα που συνελήφθησαν, τα 34 είναι μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων τα 7 είχαν ηγετικό ρόλο.

«Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, έλαβε χώρα χθες (σ.σ. Τρίτη 11 Δεκεμβρίου) σε χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτού, αλλά και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός χώρων του ΑΠΘ και επιπλέον η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες», ανέφερε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και δύο μήνες, το κύκλωμα καταγράφοντας τα μέλη, τον τρόπο δράσης και τις κρυψώνες τους.

Τα 34 μέλη του κυκλώματος ήταν όλοι τους αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 40 ετών με την πλειοψηφία αυτών, αλβανικής καταγωγής. Τα επτά άτομα που είχαν ηγετική θέση μετέφεραν καθημερινά τις ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του ΑΠΘ. Είχαν χωρίσει το κάμπους σε περιοχές μοιράζοντας έτσι σε ομάδες τη διακίνηση, προκειμένου να έχει η κάθε μία τα όριά της, ενώ υπήρχαν και ομαδάρχες οι οποίοι επόπτευαν τις πωλήσεις και φυσικά τις εισπράξεις, τις οποίες στην συνέχεια απέδιδαν στους επτά αρχηγούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» Βορείου Ελλάδος, η γιγάντια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχτές από τα ξημερώματα μέχρι αργά το απόγευμα με την συμμετοχή 200 αστυνομικών και παρουσία δικαστικών λειτουργών. Πραγματοποιήθηκαν έρευνας σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε 18 σπίτια καθώς και σε τέσσερα δωμάτια της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης, σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”), 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πάνω από 14.000 ευρώ,1 πιστόλι και 1 περίστροφο, ένα σπαθί και 2 μαχαίρια.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

«Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα  μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση,δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβης που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων. Tέλος συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης», ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων, Αστυνόμος, Πέτρος Τάνος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ