Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για το κυνοκομείο “Νταχάου”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για το κυνοκομείο “Νταχάου”

Με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, Παναγιώτης Αργυρόπουλος για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο της πόλης, το οποίο οι φιλοζωϊκές οργανώσεις χαρακτηρίζουν «Νταχάου» ζώων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπάρτης Παναγιώτης Σπυρόπουλος συνελήφθη ως υπαίτιος και το χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων ζωών, στο δημοτικό κυνοκομείο,  αλλά αφέθηκε ελεύθερος αργότερα  αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Διάσπαρτα κρανία και πτώματα σκύλων σε αποσύνθεση

Οι εικόνες φρίκης που έχουν καταγραφεί από φιλόζωους  με πτώματα σκύλων σε αποσύνθεση τα οποία εξακολουθούν να είναι αλυσοδεμένα, διάσπαρτα κρανία και οστά, μεγάλες ποσότητες εντοσθίων που αποτελούν την τροφή για τα άρρωστα, ανεμβολίαστα, αποστεωμένα σκυλιά στο κυνοκομείο της Σπάρτης αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μίας ευρωπαϊκής χώρας αλλά και καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας.

Με επιστολές τους οι φιλοζωϊκές οργανώσεις έχουν καταγγείλει την κατάσταση στο  «κυνοκομείο-κολαστήριο» της Σπάρτης, όπως το χαρακτηρίζουν, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων και την εφαρμογή του νόμου για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα.

Αρνείται την κακοποίηση των ζώων

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης πάντως , σε συνέντευξη Τύπου έχει αποδώσει τις βαρύτατες καταγγελίες σε «προβοκάτσια προεκλογικού χαρακτήρα» , υποστηρίζοντας πως στο κυνοκομείο εφαρμόζονται πρακτικές σύμφωνα με το νόμο …για την ευζωία των ζώων.

Υγειονομική “βόμβα” εντός της πόλης

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις πάντως  αφού τονίζουν πως στον προϋπολογισμό του Δήμου Σπάρτης προβλέπονται κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των ζώων επισημαίνουν πως η άθλια αυτή κατάσταση στο δημοτικό κυνοκομείο, αποτελεί υγειονομική «βόμβα» και για τους κατοίκους της πόλης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ