Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τα «θαυματουργά» χάπια αδυνατίσματος ήταν… μαϊμού!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα «θαυματουργά» χάπια αδυνατίσματος ήταν… μαϊμού!

Αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα θα βρεθούν δύο αλλοδαποί κι ένας Ελληνας που κατηγορούνται ότι παραπλανούσαν μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων στο ίντερνετ επίδοξους πελάτες για «θαυματουργά» προϊόντα και χάπια αδυνατίσματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και, όπως διαπιστώθηκε, εκτός από την προώθηση παράνομων σκευασμάτων μέσω τεσσάρων ιστοσελίδων, οι δράστες έκαναν παραπλανητική χρήση των σημάτων – λογοτύπων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, προκειμένου να πειστούν οι καταναλωτές για την υποτιθέμενη γνησιότητα του προϊόντος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων αλληλογραφία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς και με εταιρίες παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου, ενώ ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων ως διαχειριστών των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη και νοθεία τροφίμων, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τους ενημερώνει σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η διαδικτυακή αγορά φαρμάκων. Αντίστοιχη ενημέρωση για τους κινδύνους από τη διαδικτυακή αγορά φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής υπάρχει στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), στον ιστότοπο www.eof.gr.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ