Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τελωνειακοί και αστυνομικός σε κύκλωμα εισαγωγής επώνυμων προϊόντων «μαϊμού»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τελωνειακοί και αστυνομικός σε κύκλωμα εισαγωγής επώνυμων προϊόντων «μαϊμού»

Υπέρογκα κέρδη από τη συστηματική εισαγωγή επώνυμων προϊόντων «μαϊμού» από την Τουρκία είχε ένα οργανωμένο κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν τρεις τελωνειακοί και ένας αστυνομικός και εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία της ΕΛ.ΑΣ. Από έρευνες προέκυψε πως οι περίπου 20 συλληφθέντες ξέπλεναν τα μαύρα έσοδά τους αγοράζοντας πούλμαν και ανοίγοντας τουριστικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Με 66 (!) συνεργούς

Οι συλληφθέντες μαζί με άλλους 66 συνεργούς τους που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία είχαν στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο για να «ρίχνουν» στην αγορά τα αντίγραφα επώνυμων προϊόντων που εισήγαν από την Τουρκία, καθώς είχαν ανοίξει αποθήκες χονδρεμπορίου και καταστήματα λιανικής πώλησης στη βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, είχαν φτιάξει ακόμα και διαδικτυακά καταστήματα, πουλώντας σε ελκυστικές τιμές τα δήθεν επώνυμα προϊόντα, ενώ πολλά από τα απομιμητικά προϊόντα έφταναν ακόμη και στους πάγκους μικροπωλητών σε προκαθορισμένα σημεία και σε εμποροπανηγύρεις!

Κινητά «φαντάσματα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» τα μέλη του κυκλώματος διέθεταν κινητά «φαντάσματα» για τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους, ενώ χρησιμοποιούσαν διαδικτυακή εφαρμογή επικοινωνίας που είναι δύσκολο να παρακολουθηθεί από τους «κοριούς» που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 6.051 προϊόντα μαϊμού, 96 χρυσές λίρες, 696.015 ευρώ, 3.740 δολάρια, 1.095 τουρκικές λίρες και 1.380 λέβα Βουλγαρίας, 35 λογότυπα οίκου μόδας, δύο φορητοί υπολογιστές, πέντε USB, ένα καταγραφικό μηχάνημα με δυο κασέτες, τρία όπλα, φυσίγγια, 34 κινητά, παραστατικά, χειρόγραφες σημειώσεις, ατζέντες, βιβλιάρια τραπέζης και 14 τυχερά δελτία!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ