Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Κασόγκι: Μία δολοφονία χωρίς… πτώμα! (οι τελευταίες του κινήσεις σε video)δη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κασόγκι: Μία δολοφονία  χωρίς… πτώμα! (οι τελευταίες του κινήσεις σε video)δη

Με το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ηχεί η παραδοχή των αμερικανικών Αρχών ότι «ήξεραν πως ο Τζαμάλ Κασόγκι αποτελούσε στόχο για το Ριάντ» και ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει επικοινωνίες μεταξύ Σαουδάραβων αξιωματούχων στις οποίες μοιράζονταν λεπτομέρειες για το πώς θα απαγάγουν τον δημοσιογράφο, που είναι δριμύς επικριτής του Ριάντ.

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση της Τουρκάλας αρραβωνιαστικιάς του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Χατιτζέ Τζενγκίζ (σε άρθρο που δημοσίευσε η «Washington Post») προς τον Αμερικανό πρόεδρο «να χυθεί φως στην εξαφάνιση του Τζαμάλ», το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) αναμένεται να συνδράμει με τεχνικούς τις έρευνες που πραγματοποιούνται στην Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτό ήλθε να προστεθεί η έκκληση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προς το Ριάντ «να υποστηρίξει τη διεξαγωγή μίας “εις βάθος έρευνας” και με “κάθε διαφάνεια”- μία κίνηση που συνιστά σαφή αλλαγή τόνου της Ουάσινγκτον προς τη Σαουδική Αραβία.

Ομάδα εκτελεστών

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις των τουρκικών ΜΜΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι καταιγιστικές:

Η «Daily Sabah» κατονομάζει έναν προς έναν 15 Σαουδάραβες που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη με ιδιωτικά αεροσκάφη, διέμειναν κοντά στο προξενείο, αγόρασαν βαλίτσες από το Μεγάλο Παζάρι, μπήκαν στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου (ημέρα εξαφάνισης του Κασόγκι) και, έπειτα από ένα πέρασμα από το σπίτι του πρόξενου, έφυγαν από την Πόλη, κάνοντας λόγο για «ομάδα δολοφόνων».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσά τους κατονομάζεται και ένας αντισυνταγματάρχης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Σαουδικής Αραβίας! Το Ριάντ έσπευσε να χαρακτηρίσει αβάσιμους τους ισχυρισμούς, δεν έδωσε ωστόσο κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Κασόγκι έφυγε σώος από το προξενείο…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ