Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Υπόθεση Κασόγκι: Περίεργος θάνατος ενός από τους βασανιστές σε τροχαίο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Κασόγκι: Περίεργος θάνατος ενός από τους βασανιστές σε τροχαίο

Νέες πτυχές της υπόθεσης Κασόγκι, άλλες μυστηριώδεις και άλλες βέβαια ιδιαιτέρως ανατριχιαστικές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τις αποκαλύψεις να λαμβάνουν πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας!

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας συναντούσε κανείς χθες την είδηση του θανάτου ενός εκ των 15 υπόπτων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που ταξίδεψαν έως την Κωνσταντινούπολη και… επισκέφθηκαν το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο λόγος για τον αναγνωρισμένο από τις τουρκικές Αρχές Μασάλ Σαάντ αλ Μποστάνι, τον 31χρονο υποσμηναγό της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε ένα «ύποπτο τροχαίο δυστύχημα» στο Ριάντ, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα της γείτονος «Yeni Safak», αφήνοντας στο δημοσίευμά της σαφή υπονοούμενα ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα!

Ο «επόμενος στη σειρά» θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Πόλη, σημείωνε χθες και η «Hurriyet» αναφερόμενη στον Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, που φέρεται ότι είδε τα πάντα από κοντά και, όπως σημείωνε η εφημερίδα, τώρα βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του.

Αίσθηση, πάντως, προκαλούσε χθες και η πληροφορία μέσων ενημέρωσης που θέλουν τον «σπεσιαλίστα» ιατροδικαστή Σαλάχ αλ Τουμπάιγκι -επίσης μέλος της 15μελούς ομάδας εκτελεστών- να έχει το… κουράγιο αμέσως μετά τον διαμελισμό του Κασόγκι, στη διάρκεια του οποίου μάλιστα λέγεται ότι φορούσε ακουστικά ακούγοντας μουσική, να τρώει ήρεμος σε άλλο χώρο του προξενείου σαν να μη συνέβη τίποτε!

Οι έρευνες, πάντως, των τουρκικών Αρχών για τη διαλεύκανση της -περίπλοκης και πολιτικά- υπόθεσης συνεχίζονται. Σύμφωνα με τη «Yeni Safak», ήδη η αστυνομία διεύρυνε το πεδίο έρευνας αναζητώντας ίχνη του Κασόγκι τόσο σε δάσος στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε μια αγροικία στην κοντινή περιφέρεια της Γιάλοβας.

Το ενδιαφέρον, πάντως, παραμένει στραμμένο στα όσα περιέχονται σε αυτό το περιβόητο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται «τα πάντα».

Οι Τούρκοι λένε ότι γνώση του αρχείου έχουν ήδη οι Αμερικανοί όσο και οι Σαουδάραβες. Από την πλευρά του, πάντως, χθες ο Μάικ Πομπέο δήλωνε ότι η Ουάσινγκτον θα ήθελε να δοθούν λίγες ημέρες ακόμη στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ