Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Σκευωρία»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Σκευωρία»!

Τον έχουν χαρακτηρίσει «Μέγα Αλέξανδρο» αλλά και «Rolls-Royce της δικηγορίας». Είπαν ότι ασκεί το «επάγγελμα Λυκουρέζος». Τον έχουν αποκαλέσει «δικηγόρο των διαβόλων» αλλά και «δικηγόρο του διαβόλου».

Είναι ο άνθρωπος που υπέβαλε την πρώτη μήνυση κατά των πραξικοπηματιών του 1967, ανοίγοντας τη νομική διαδικασία η οποία οδήγησε τους δικτάτορες στο εδώλιο. Είναι ο ίδιος που πρότεινε  να αποφυλακιστούν 14 χρόνια μετά την καταδίκη τους.

Φίλος του  Ελύτη, του Γκάτσου, του Μάνου Χατζηδάκη, του οποίου υπήρξε και νομικός παραστάτης. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος , ο δικηγόρος «φαινόμενο» όπως έχει χαρακτηριστεί, σφράγισε με την παρουσία του τις μεγαλύτερες δίκες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Το γραφείο του  έχει υπερασπιστεί μεταξύ άλλων τον Αθανάσιο Νάσιουτζικ, τον  Ιωσήφ Βαγιωνή, τον Γιώργο Κοσκωτά , τον Αλέξανδρο Ιόλα, τον Γιάννη Γκιωνάκη, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την «μητέρα των δικών»: τη δίκη της 17 Νοέμβρη  όπου παρέστη ως συνήγορος πολιτικής αγωγής. Πάντα μέσα στο δικαστήριο «τα έδινε» όλα ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι παρακολουθούσαν δίκες όπου ήταν δικηγόρος μόνο και μόνο γιατί συμμετείχε αυτός.

Μόνο και μόνο για να τον ακούσουν να αγορεύει. Μετά από όλα αυτά  και στα 85 του χρόνια καλείται  για άλλη μία φορά  να τα «δώσει» όλα. Κι όχι από τη θέση του υπερασπιστή ή  του πολιτικώς ενάγοντα  αλλά  του κατηγορούμενου. Οι  κατηγορίες  που  αποδίδονται τόσο στον ίδιο όσο και στο έτερο συλληφθέντα δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο, βαριές : σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα εκβίασης.

Ο ίδιος , όπως λένε δικοί του άνθρωποι στην Realnews κάνει λόγο για «Σκευωρία. Μία άθλια κατηγορία χωρίς στοιχεία εις βάρος μου. Εγώ και ο Θόδωρος μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν! Είναι  εχθρική συμπεριφορά όλο αυτό, από την ώρα που δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους Αλβανούς, ούτε ποτέ τους έχω συναντήσει. Και τούτο  αποδεικνύεται και από την άρση των  τηλεφωνικών επικοινωνιών».

«Αντιδικονομική» διαδικασία

Από την πρώτη στιγμή που «έσκασε» η υπόθεση με τη μαφία των φυλακών άρχισαν οι ψίθυροι για  εμπλοκή σε αυτήν  γνωστών δικηγόρων για του οποίους γινόταν λόγος σε «ύποπτες» συνομιλίες και καταθέσεις.  Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να προβλέψει ότι εναντίον κάποιων εξ αυτών, «βαριά» ονόματα  στον δικηγορικό χώρο,  θα έβγαιναν εντάλματα σύλληψης .

Όταν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου που χειρίζεται την υπόθεση οδηγήθηκε με χειροπέδες, κατόπιν εντάλματος σύλληψης,  ο Γιώργος Αντωνόπουλος ,αν και αρκετοί το θεώρησαν «τραβηγμένο», το απέδωσαν στο ότι  συνομιλούσε ο ίδιος  με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος , κι ίσως αυτό ήταν που λειτούργησε  επιβαρυντικά. Και πίστευαν  πως εκεί  θα σταματούσε ο ανακριτής.

Η εκτίμησή τους ήταν  ότι για τους υπόλοιπους δεν θα μπορούσε να  ακολουθηθεί το εν λόγω «ακραίο δικονομικό μέσο». Έτσι , η είδηση της σύλληψης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου την περασμένη Πέμπτη, και η έκδοση εντάλματος για ένα ακόμη, τον Θεόδωρο Παναγόπουλο, προκάλεσε αίσθηση.

«Είναι μία αυθαίρετη , προκλητική και αντιδικονομική διαδικασία η έκδοση εντάλματος και η σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στο κέντρο της Αθήνας καθώς και η ανάμειξή του σε μία υπόθεση χωρίς στοιχεία. Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί στον οποιονδήποτε άλλο πολίτη αν αυτό συμβαίνει στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο που είναι 85 χρονών και έχει αυτή τη μακρά , εμβληματική και άμεμπτη πορεία.», δηλώνει στην Realnnews ο Αλέξανδρος Ανδρουτσόπουλος , στενός του  συνεργάτης τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ