Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Γιάννος Παπαντωνίου: «Οι καταθέσεις (των 4,6 εκατ. ευρώ) είναι νόμιμες»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννος Παπαντωνίου: «Οι καταθέσεις (των 4,6 εκατ. ευρώ) είναι νόμιμες»

Τη θέση του γύρω από τον ενεργό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία γνωστοποιεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γιάννος Παπαντωνίου.

Σε ανακοίνωση του συνηγόρου του, Μιχ. Δημητρακοπουλου, ο προφυλακισμένος πρώην τσάρος της Οικονομίας αναφέρεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών αρχών για το λογαριασμό, στον οποίο φέρονται να έχουν εισρεύσει πρόσφατα 4,6 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει ο Γιάννος Παπαντωνίου, «όσον αφορά στο λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου».

Παράλληλα, αναφέρεται και στις πληροφορίες που το θέλουν να μπλοκάρει αιτήματα των αρχών στη Γαλλία λέγοντας:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο. Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα  είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ