Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δίωξη στο Αριστοτέλειο για τη «θολή» διαχείριση 25.000.000 €

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίωξη στο Αριστοτέλειο για τη «θολή» διαχείριση 25.000.000 €

Την άσκηση ποινικής δίωξης για τον τρόπο διάθεσης ποσού 25.000.000 ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ, παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη δίωξη για την υπόθεση της αγοράς κτιρίου που στέγασε ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Η νέα υπόθεση, που αφορά το διάστημα 2005-2011, άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πανεπιστημιακού καθηγητή που ισχυρίστηκε ότι από τα 25.000.000 ευρώ της απαλλοτρίωσης εκτάσεων του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής, κατέληξαν σ’ αυτήν μόλις 2.000.000 ευρώ, αν και προέρχονταν από περιουσιακό της στοιχείο.

Με απευθείας αναθέσεις

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, τα υπόλοιπα χρήματα κατέληξαν, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου, στην Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου και διατέθηκαν σε δαπάνες, με απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στη Χαλκιδική κ.ά.

Η καταγγελία άρχισε να ερευνάται στις αρχές του 2017 από το ΣΔΟΕ και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της το πόρισμα διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια ειδικού ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ