Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δεσμεύθηκαν όλες οι μετοχές του Μ. Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεσμεύθηκαν όλες οι μετοχές του Μ. Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα

Δεσμεύθηκαν με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  Άννας Ζαΐρη, οι μετοχές που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση αφορά τόσο τις μετοχές του κ. Σάλλα όσο και εταιρειών συμφερόντων του οι οποίες επίσης μετέχουν στην Παγκρήτρια Τράπεζα.

Εκκρεμότητες

Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει και σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του άλλοτε κραταιού τραπεζίτη, ενώ η συγκεκριμένη κίνηση δέσμευσης μετοχών δεν αφορά κάποια από τις συγκεκριμένες υποθέσεις για τις οποίες έχει τεθεί υπό διερεύνηση, αλλά εξαιτίας (συνολικά)  των δικαστικών εκκρεμοτήτων που έχει ο Μιχάλης Σάλλας, την περίοδο που ήταν ο ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς, και οι οποίες βρίσκονται είτε σε ανακριτική έρευνα ή σε έρευνα από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Το πόρισμα της ΤτΕ

Ήδη σε εισαγγελικό επίπεδο εκτιμάται πως οι έρευνες θα προχωρήσουν σύντομα με την κλήτευση υπόπτων σχετικά με όσα κατέγραψε σε πολυσέλιδο πόρισμά της η Τράπεζα της Ελλάδος, στα τέλη του 2017 και το οποίο απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα φέρεται να διαπιστώθηκε από πορίσματα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πως προκλήθηκε ενδεχόμενη ζημία 6,4 εκατ. ευρώ στην τράπεζα μέσα από αγοραπωλησίες ακινήτων που έκανε ο ίδιος με το πιστωτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής ο κ.Σάλλας αρνείται κάθε αδίκημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ