Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Εισαγγελέας: Δεν φταίνε αυτοί που άφησαν τον Παντελή Παντελίδη να οδηγήσει μεθυσμένος!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας: Δεν φταίνε αυτοί που άφησαν τον Παντελή Παντελίδη να οδηγήσει μεθυσμένος!

Το δρόμο για το αρχείο πήρε το  κομμάτι της έρευνας που αφορούσε στους ανθρώπους που άφησαν τον Παντελή Παντελίδη να οδηγήσει αν και είχε καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ.

Η απορριπτική διάταξη που εξέδωσε μόλις πριν λίγες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» δεν βρίσκει ευθύνες στους φίλους τους τραγουδιστή που βρέθηκαν την μοιραία νύχτα στην χαρτοπαιχτική λέσχη, αλλά δεν εντοπίζει ούτε ευθύνες του Δημοσίου σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος και των κιγκλιδωμάτων

Δια παραλείψεως ανθρωποκτονία

Ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη το 2016, είχε επιστραφεί σε εισαγγελέα Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα Εφετών Σοφοκλή Λογοθέτη προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια». Τότε, ο αντεισαγγελέας ζητούσε συγκεκριμένα να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελίδη στη χαρτοπαικτική λέσχη από την οποία αποχώρησε λίγη ώρα πριν σκοτωθεί τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Χαρακτηριστικά, η στη διάταξη γινόταν αναφορά σε τμήμα της μήνυσης, στο οποίο η οικογένεια του τραγουδιστή ζητούσε: «να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια, που φέρεται ότι τέλεσαν οι ιδιοκτήτες οικίας – παράνομης χαρτοπαικτικής λέσχης στην περιοχή του Ελληνικού, καθώς δεν απέτρεψαν τον Παντελή Παντελίδη, από το να οδηγήσει το αυτοκίνητό του».

 Οι ευθύνες του Κράτους

Με την ίδια διάταξη ζητούσε να ερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το προηγούμενο διάστημα κλήθηκαν και κατέθεσαν άνθρωποι που βρέθηκαν με τον τραγουδιστή τη μοιραία νύχτα στο σπίτι – λέσχη, με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να καταλήγει τελικά στην απόφαση να στείλει και τα δύο σκέλη της υπόθεσης (σσ: και εκείνο που αφορά στο Ελληνικό Δημόσιο) στο αρχείο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά της οικογένειας του δημοφιλούς τραγουδιστή έχει δικαίωμα προσφυγής κατά της διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπου σε αυτή την περίπτωση, αυτό το σκέλος της υπόθεσης θα οδηγηθεί και πάλι σε εισαγγελέα Εφετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ