Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επιστρέφει στη φυλακή ο Άρης Φλώρος

Στις φυλακές θα επιστρέψει ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, Άρης Φλώρος

ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 67%).

Είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ «για διασφάλιση διαφυγής», εξαιτίας πληροφοριών πως ειναι «ύποπτος φυγής»

Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες εξπρές συνεδριάσε και μετά απο θετική εισήγηση του εισαγγελέα , έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατα του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης.

Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται ρτο βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμέσως ο κ. Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επισημα απο την αστυνομία.

Διασφάλιση μη διαφυγής

Το βράδυ, αρκτά πριν εκδοθεί το βούλευμα, αστυνομικοί προσήγαγαν τον Αρη Φλώρος, απο τη Βούλα που βρισκόταν. Η αιτιολογία , φέρεται να ήταν , η διαςφάλιση μη διαφυγής του, καθώς υπήραν πληροφορίες στην αστυνομία πως ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος ηταν «ύποπτος φυγής».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η εξήγηση που δώθηκε στον ίδιο για την προσαγωγή του ήταν πως πρόκειται για εξακρίβωση στοιχείων , καθώς – τυπικά- δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα, ανατραπεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Χαλκίδας, με το οποιο διατάχθηκε η αποφυλάκισή του στα μέσα Αυγούστου.

Η διαδικασία πάντως ηταν ταχύτατη από την ελληνική δικαιοσύνη καθώς σε μια ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και αυθημερόν συνεκλήθη το συμβούλιο για να αποφανθεί!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ