Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αύριο η απολογία του κοσμηματοπώλη για την επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αύριο η απολογία του κοσμηματοπώλη για την επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο

Λίγο μετά τις 9 το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη οδό Γλάδστωνος, όπου έχασε τη ζωή του ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, αποχώρησε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθεί τελικά στις 10 το πρωί της Τετάρτης. Αυτό έγινε διότι ο ανακριτής διαπίστωσε ελλείψεις στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του

Να πούμε ότι δεκάδες συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το κτίριο 9 όπου είναι το γραφείο του ανακριτή, για να διαμαρτυρηθούν για τον άγριο ξυλοδαρμό και το θάνατο του 33χρονου κρατώντας πανό το οποίο έγραφε: “Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία. Μπάτσοι και Έλληνες αφεντικά, κάνανε δολοφονία”.

Ο αδελφός του Ζακ έχει δηλώσει  παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ η  οικογένεια του 33χρονου καλεί κάθε αυτόπτη μάρτυρα που μπορεί να εισφέρει στην έρευνα να εμφανιστεί για να καταθέσει. Επιπλέον, έχουν προτείνει να εξεταστεί από τον αρμόδιο ανακριτή ένας εμπειρογνώμονας ηλεκτρονικών πειστηρίων, ο οποίος είναι σε θέση, όπως λένε, να αναλύσει το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Κρίσιμα θεωρούνται επίσης για τον ανακριτή τα αποτελέσματα από την εξέταση στο μαχαίρι που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρει τα  αποτυπώματα του 33χρονου.

Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης , πάντως, μέσω του συνηγόρου του φέρεται να επιμένει ότι ο 33χρονος μπήκε στο μαγαζί του με σκοπό τη ληστεία, ενώ η  προσπάθεια του ήταν  να εμποδίσει τη διαφυγή του ,  μαζί με άλλους περαστικούς που έσπευσαν να βοηθήσουν. Μάλιστα, φέρεται να λέει πως ο νεαρός τον απείλησε με σπασμένο γυαλί και πως τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Ο 55χρόνος αναγνωρίστηκε από το video και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αθηνών 

Στον εισαγγελέα όμως θα οδηγηθεί το πρωί και ο 55χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό που υπέστη ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα, την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το newsit.gr o 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών. Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί. Σε βάρος του 55χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα το dikastiko.gr ανέφερε πως με μία λιτή ανακοίνωση μπροστά στις κάμερες  οι ιατροδικαστές Καλογριάς και Μαριανού από πλευράς του Δημοσίου και ο κύριος Τσαντίρης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου ανακοίνωσαν ότι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην αιτία του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.  Αυτόπου τόνισαν είναι οτι οι εκδορές στο σώμα του 33χρονου είναι εμφανής όμως δεν είναι ικανές να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Για τον λόγο αυτό δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα.

Οι αστυνομικοί περιμένουν επίσης τα αποτελέσματα της εξέτασης του μαχαιριού που βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα αποτυπώματα του 33χρονου. Επίσης αναζητείται και ο δεύτερος άνδρας ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον Ζακ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ