Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση έχει παραγγείλει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τους τρεις νεαρούς υπόπτους του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη και της βιντεοσκόπησής του, σχεδόν ένα χρόνο πριν από την δολοφονία της.

Ο 23χρονος και ο 22χρονος από το χωριό Μάσαρη Ρόδου και ο 19χρονος από τον Αρχάγγελο, θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τρεις κατηγορίες παραθέτοντας έγγραφες εξηγήσεις ενώπιον του ανώτερου αξιωματικού της Ασφαλείας Ρόδου.

Με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, θα προκύψει αν υπάρχουν ενδείξεις που θα οδηγήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τριών Ελλήνων για τα αδικήματα του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας.

Η υπόθεση δεν είναι στοιχειοθετημένη όσο πρέπει

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», η υπόθεση δεν είναι στοιχειοθετημένη όσο πρέπει, αφού οι καταγγελίες από την πλευρά των γονιών έχουν προέλθει μετά τα όσα τους εκμυστηρεύτηκαν φίλες και συμφοιτήτριες της αδικοχαμένης Ελένης. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις μαρτυρίες έγιναν μέσα σε φορτισμένο κλίμα και υπό το βάρος του ξαφνικού και βίαιου θανάτου της άτυχης κοπέλας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι κάποια από αυτά που είπαν στους γονείς, οι κοπέλες, δεν τα επιβεβαίωσαν ενόρκως σε Λιμενικό, Ασφάλεια και ανακρίτρια.

Πάντως, οι χαροκαμένοι γονείς της Ελένης, Γιάννης και Κούλα Τοπαλούδη, εκτιμούν ότι οι τρεις Ροδίτες που είναι ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης, είχαν φιλικές σχέσεις με τον 21χρονο Μανώλη Κ. από τη Λίνδο που βρίσκεται προφυλακισμένος για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης τους, τον Νοέμβριο του 2018, θεωρώντας ότι έδρασαν ως κύκλωμα.

Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε ότι είχαν φιλικές σχέσεις, ούτε από τις καταθέσεις μαρτύρων,ούτε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τού κινητού του 21χρονου. Ωστόσο, αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από τον έλεγχο του φορητού υπολογιστή της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος παραμένει κλειδωμένος και θα εξεταστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ