Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Κορυδαλλός-mafia»: Ο αρχηγός είχε λίστα εκκρεμών υποθέσεων με υποψήφιους “στόχους”;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Κορυδαλλός-mafia»: Ο αρχηγός είχε λίστα εκκρεμών υποθέσεων με υποψήφιους “στόχους”;

Το «Γραφείο – Στρατηγείο» του είχε στήσει στο κελί του στην Ε’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού ο «Κλόντι» που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που εξάρθρωσε πριν λίγες ημέρες η Αντιτρομοκρατική. 

Τα ευρήματα από την έφοδο της αστυνομίας στο κελί του στις 8 Φεβρουαρίου, συνοδεία της ΕΚΑΜ και σωφρονιστικών υπαλλήλων, αποκάλυψε πλήθος ενδιαφέροντων ευρημάτων.

Μεταξύ αυτών αυτοσχέδια μαχαίρια, «στικάκια» αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, δημοσιεύματα εφημερίδων (κατά βάσει φιλοκυβερνητικών) αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα εμπλεκομένων σε διάφορες  δικογραφίες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες από τις εν λόγω υποθέσεις δεν τον αφορούν, κάτι που έχει προβληματίσει τις αρχές  οι οποίες εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο «Κλόντι» να είχε βάλει  στο «μάτι» διάφορα πρόσωπα που θεωρούσε ότι μπορεί να εκβιάσει, όπως έκανε με τον γνωστό δικηγόρο Δημήτρη Τσοβόλα.

Τα ευρήματα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση έρευνας που έγινε στο κελί του, βρέθηκαν:

  • ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι συνολικού μήκους περίπου 12,5 εκ.  με μήκος λάμας περίπου 5 εκ., η οποία, όπως αναφέρεται, ήταν εμφανώς ρυπαρή και ξύλινη λαβή επί της οποίας ήταν περιτυλιγμένο τμήμα πλαστικού καλωδίου χρώματος πράσινου-κίτρινου,
  • μία ξύλινη ράβδος περίπου 53 εκ., που στην άκρη της είχε προσαρμοσμένη μεταλλική βίδα περίπου 4 εκ.,
  • μία λαβή ξυριστικής μηχανής που στην άκρη της είχε προσαρμοσμένη μεταλλική βίδα περίπου 3 εκ.,
  • ένα χαρτί με τις έντυπες ενδείξεις «ΣΥΝΟΛΟ» και «Ο ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ»,
  • επαγγελματικές κάρτες δικηγόρων,
  • κλειδιά,
  • ατζέντα με τηλέφωνα,
  • πλαστικοποιημένο φύλλο χαρτιού με νούμερο και IBAN τραπεζικού λογαριασμού,
  • δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου USB,
  • δεκάδες χαρτιά με ονόματα δικηγόρων και κατηγορουμένων στις υποθέσεις που εμπλέκεται ο «Κλόντι» αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις για την υπόθεση «Energa-Hellas Power», που δεν αφορά τον ίδιο αλλά τον Άρη Φλώρο από τον οποίο φαίνεται βάσει των τελευταίων στοιχείων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πως είχαν βάλει στο «στόχαστρο» προκειμένου να του αποσπάσουν εκβιαστικά χρήματα. Βρέθηκαν επίσης σημειώσεις για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς  σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών  με κατηγορούμενο πρώην μέλος της διοίκησής του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ