Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μυτιλήνη: Στον ανακριτή 26 άτομα για επίθεση κατά Αφγανών τον Απρίλιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μυτιλήνη: Στον ανακριτή 26 άτομα για επίθεση κατά Αφγανών τον Απρίλιο

Το ανακριτικό κατώφλι αναμένεται να περάσουν προκειμένου να απολογηθούν 26 άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ως οι δράστες των επεισοδίων και της επίθεσης κατά Αφγανών προσφύγων στις 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς.

Ειδικότερα, οι 26 κατηγορούνται κατά περίπτωση για τη διάπραξη των αδικημάτων της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα της 22ας Απριλίου 2018, στην πλατεία Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου άτομα, για την υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Μετά το τέλος της διαδικασίας, 150 περίπου από τα άτομα αυτά, κάποια από τα οποία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σε ομάδα Αφγανών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς.

Τα περίπου 150 άτομα ενισχυόμενα και από άλλα άτομα, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα, καδρόνια κ.λπ. αντικείμενα στους αλλοδαπούς αλλά και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Απριλίου, με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ