Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Νέα μήνυση για το Μάτι: «Μας άφησαν να καούμε πλήρως εγκαταλελειμμένοι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα μήνυση για το Μάτι: «Μας άφησαν να καούμε πλήρως εγκαταλελειμμένοι»

Συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης για τους πολίτες και απολύτου έλλειψης ενημέρωσης εκ μέρους των αρμοδίων φορέων περιγράφονται στη νέα μήνυση η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά της Ρένας Δούρου, του Ι. Καπάκη (πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας), Ηλία Ψινάκη και στελεχών της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας και παντός άλλου υπευθύνου.

Ο κάτοικος του Νέου Βουτζά που υπέστη σοβαρά εγκαύματα ο ίδιος και έχασε τη σύζυγό του η οποία είχε σοβαρά κινητικά προβλήματα, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη περιγράφοντας τις στιγμές της τραγωδίας:

«Εγώ και η αείμνηστη σύζυγός μου ήμασταν στο σπίτι μας… Περί ώρα 17.45 μαθαίνουμε από την τηλεόραση, ότι ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Νταού Πεντέλης (κοντά στο Λύρειο Ίδρυμα).  Για λόγους αυτοπροστασίας και προληπτικά εγώ άρχισα να βρέχω το σπίτι μας και την αυλή του. Το ίδιο έκαναν και άλλοι γείτονες, διότι και αυτοί είχαν πληροφορηθεί για τη φωτιά στη Νταού Πεντέλης.

Δυστυχώς, δεν είχαμε καμία απολύτως ειδοποίηση από τους αρμόδιους περί του τι θα έπρεπε, να κάνουμε και πώς θα έπρεπε να ενεργήσουμε για να σωθούμε. Καμία, επαναλαμβάνω ειδοποίηση ή ενημέρωση, ούτε προφορικά, ούτε τηλεφωνικά, ούτε ακόμη και μέσω της τηλεόρασης. Θα πρέπει, στο σημείο αυτό να σημειώσω, ότι η αείμνηστη σύζυγός μου είχε μεγάλο πρόβλημα υγείας, καθόσον έπασχε από βαρύτατη μορφή «σκλήρυνσης κατά πλάκας» και είχε και σοβαρό κινητικό πρόβλημα και μάλιστα εκ του λόγου αυτού είχε χαρακτηρισθεί ως ΑΜΕΑ και εκινείτο μονίμως με καρότσι, χωρίς δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης.

Γύρω στις 18.00 πέρασε μπροστά από το σπίτι μας, δηλ. της ξαδέρφης μου που μας φιλοξενούσε, ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο, χωρίς κάποια περαιτέρω διευκρίνιση και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μας έκανε ένα απλό νόημα «να φύγετε» και παρά την επιμονή μας δεν μας είπαν κάτι άλλο, ούτε μας είπαν πού να πάμε και ούτε οτιδήποτε άλλο για τη σωτηρία μας. Ήταν και αυτοί πανικόβλητοι και δεν ήξεραν τι να μας πουν. Μετά μπήκα στο σπίτι και είπα στην ξαδέρφη και στη σύζυγό μου, ότι πρέπει να φύγουμε, διότι φαίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος. Μετά από 4-5 λεπτά βγήκαμε στο δρόμο, αφού έβαλα και τη γυναίκα μου στο καρότσι, καθόσον ήταν αδύνατη η μετακίνησή της διαφορετικά.

Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε πεζοί και με το καρότσι την Α’ είσοδο Ν. Βουτζά για να βγούμε στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Μέσα στον πανικό μας, έπεσε, δυστυχώς, η σύζυγός μου από το καρότσι και τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο.

Στην οδό Αττάλου και ενώ ήμασταν σε πλήρη απόγνωση, την πήρα από το καρότσι και καθίσαμε 20 μέτρα πιο πέρα για να προστατευθούμε. Δυστυχώς, ήλθε κοντά μας η φωτιά και εγώ κάηκα την ώρα, που προσπαθούσα να τη σώσω, η δε σύζυγός μου ήταν και αυτή σε τραγική κατάσταση, διότι είχε υποστεί, πέραν των εγκαυμάτων της από τις φλόγες και πολλά θερμικά εγκαύματα. Μείναμε στην διασταύρωση των οδών Αττάλου και Αγ. Ιωάννου μέχρι ώρα επτά (7) μ.μ. περίπου, όταν ήρθε ένα τζιπ της ΕΛ.ΑΣ., αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Οι αστυνομικοί, όπως μας είδαν σε τραγική κατάσταση, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για να βοηθήσουν τη σύζυγό μου, ενώ εμένα με πήραν με το τζιπ για το Νοσοκομείο. Όλα, όμως, αυτά έγιναν κατόπιν εορτής, και ιδίως όχι οργανωμένα».

 «….Δυστυχώς, η  σύζυγός μου, βρήκε τραγικό θάνατο και εγώ τραυματίστηκα (κάηκα) πολύ σοβαρά και σώθηκα από θαύμα, πλήρως εγκαταλελειμμένοι και οι δυο μας, τόσο από την Περιφέρεια και το Δήμο μας όσο και από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, αλλά και από τους άλλους, κατά το νόμο, αρμόδιους και υπεύθυνους και αυτό έγινε κατά παράβαση της σχετικής ως κατωτέρω ειδικότερης νομοθεσίας της πατρίδας μας, σχετικά με την Πολιτική Προστασία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ